Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Olika sätt att stödja oss

När du väljer att stödja forskningen och utbildningen vid Lunds universitet blir du en del av vårt gemensamma kunskapssökande och önskan att vilja veta och förstå mer, skapa förbättringar och ökade värden för mänskligheten och vår planet.

Nedan kan du läsa mer om följande möjligheter att stödja Lunds universitet:


Har du redan bestämt dig?

Om du redan bestämt dig för ett område att donera till kan du enkelt göra din inbetalning via Swish eller bankgiro.

Mer information om de olika inbetalningsalternativen
 

Penninggåvor och regelbundna överföringar

Detta är det enklaste sättet att bidra till nya och värdefulla forskningsgenombrott eller till utbildning. Använd vårt bankgiro 830-6599.

Ange ditt namn, kontaktuppgifter – gärna inklusive e-post – samt vad du vill stödja.

Finns det inget forskningsändamål eller någon utbildning angivet vid inbetalning, kommer pengarna att användas till det område som universitetet prioriterar högst vid tillfället. För närvarande är det stipendier till talangfulla studenter.

Anger du dina kontaktuppgifter godkänner du att dina personuppgifter hanteras av Lunds universitet enligt GDPR.

Så hanterar vi dina personuppgifter vid donationer

Vänligen kontakta oss för mer information
 

Skattebefriad aktieutdelning

Genom att skänka skattebefriad aktieutdelning ökar du värdet på din gåva. Du kan skänka utdelningen från börsnoterade företag eller som ägare i ett fåmansbolag.

Läs mer om hur du kan skänka skattebefriad aktieutdelning
 

Testamente

Genom att skriva Lunds universitet som förmånstagare i ditt testamente kan du stödja den utbildning, forskning eller övrig verksamhet som du tycker är viktig. Kontakta oss för en diskussion kring dina önskemål och hur pengarna bäst kan komma till nytta.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna någon av våra medarbetare Helena eller Pia
 

Stiftelse eller fond

En stiftelse eller fond är ett bra sätt att skapa långsiktig avkastning och garantera finansiering över tid, till exempel för en professur. Kontakta oss så tar vi tillsammans fram den bästa lösningen utifrån dina önskemål.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna någon av våra medarbetare Helena eller Pia
 

Minnesgåva

Hedra en persons minne genom att stödja forskning och utbildning vid Lunds universitet. Vill du till exempel donera till någon av Lunds universitets forskningsutmaningar i samband med att en nära anhörig har gått bort?

Vänligen kontakta oss för mer information

Här hittar du förslag på forskningsutmaningar att stödja vid Lunds universitet.

Välj en utbildning eller ett forskningsområde och skriv gärna in det i annonsen. Vid inbetalning använd vårt bankgiro 830-6599, var vänlig ange ditt namn och kontaktuppgifter, den avlidnes namn samt utbildning eller forskningsändamål.

När du anger dina kontaktuppgifter godkänner du samtidigt att dina personuppgifter hanteras av Lunds universitet.

Så hanterar vi dina personuppgifter vid donationer

Om du inte får plats med din märkning eller ditt hälsningsmeddelande på inbetalningsavin eller i textrutan för meddelande i din internetbank, vänligen kontakta oss för mer information.

Efter avslutad insamling skickar Lunds universitet ett minnesblad till den avlidnes anhöriga.
 

Present, högtids- eller julgåva

Genom att uppmärksamma en högtidsdag eller skänka en present eller julklapp hjälper du oss att göra skillnad och blir samtidigt delaktig i vårt gemensamma och viktiga arbete.

Vänligen kontakta oss för mer information.
 

Företagsgåva

Visa era kunder och er personal att ert företag stödjer världsledande utbildning och viktig forskning. Vi hjälper er att hitta ett område och gåvoändamål som passar just er företagsprofil. När ert företag skänker minst 5000 kronor eller mer får ni ett vackert gåvobevis att hänga på väggen.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna någon av våra medarbetare Helena eller Pia

 

Stöd Lunds universitet från USA

Lund University Foundation (LUF) är en fristående icke vinstdrivande organisation som samarbetar med Lunds universitet. Dess syfte är att stärka universitetets band med USA och våra amerikanska alumner samt underlätta donationer till Lunds universitet från USA.

Läs mer på Lund University Foundation

Vill du veta mer?

Kontakta gärna någon av våra medarbetare Helena eller Pia

Ditt bidrag gör skillnad!

Kontaktinformation

Pia Siljeklint
Avdelningschef
Development Office
Telefon: 046-222 34 39
pia [dot] siljeklint [at] fsi [dot] lu [dot] se (pia[dot]siljeklint[at]fsi[dot]lu[dot]se)