Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Service och stöd

Du som är student vid Lunds universitet har tillgång till många olika sorters service och rådgivning för att din studietid ska bli så bra som möjligt. Självklart vill vi underlätta för dig som exempelvis vill förbättra din studieteknik, som inte vet vilka kurser du ska läsa, som vill studera utomlands eller som inte mår bra.

Information med anledning av coronaviruset

För att hindra smittspridningen av coronaviruset ställer många av våra verksamheter om sina aktiviteter.

Se länkar till de olika verksamheterna längre ner på denna sida.

Se även universitetets övergripande coronainformation för studenter


Studentreceptionen

Varmt välkommen till Studentreceptionen på Stora Algatan 4. Här kan du bland annat få svar på dina frågor om studier i Lund och utomlands.

Mer om Studentreceptionen
Mer om våra internationella möjligheter och om att studera utomlands

Din hälsa 

Studenthälsan finns för dig som behöver hjälp att hantera stress, prestationsångest, rädsla att tala inför andra, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller vill förändra din livsstil.

Mer om Studenthälsan

IT för studenter

LU ServiceDesk erbjuder dig it-support.

Mer om LU ServiceDesk

Hjälp med studieteknik, språk och akademiskt skrivande

Universitetet har särskilda kurser och stöd i akademiskt skrivande – både på svenska och engelska. Det finns också kurser som riktar sig till dig som inte har svenska som modersmål och som känner ett behov av att arbeta mer med ditt svenska språk.

Mer om kurser i språk och akademiskt skrivande

För dig som behöver ytterligare stöd finns Studieverkstaden. Hos Studieverkstaden kan du få hjälp med att plugga bättre, utveckla din förmåga att skriva texter och få individuell handledning.

Mer om Studieverkstaden

Studera med funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning och behöver stöd för att kunna studera på samma villkor som andra är välkommen att kontakta Pedagogiskt stöd.

Mer om Pedagogiskt stöd

Studievägledning – inför och under din studietid

Du är hjärtligt välkommen till den allmänna studievägledningen för vägledningssamtal om utbildning och yrkesområden. Ämnesspecifika studievägledare finns även på universitetets olika institutioner.

Mer om studievägledningen

Plugga tillsammans med andra

SI-PASS hjälper dig att lyckas på svåra kurser. Under SI-passet samarbetar du med andra studenter under ledning av en äldre student. Här utvecklar du strategier och en fungerande studieteknik för att klara studierna på ett bättre sätt.

Mer om SI-PASS på Europeiskt centrum för SI-PASS:s webbplats

Karriärservice

Karriärverksamheter finns på flera håll inom universitetet.

Mer om karriärstöd, jobb och praktik

Studentprästerna

Studentprästerna i Lund finns till för studenter vid Lunds universitet. Oavsett tro eller livsåskådning välkomnas du till enskilda samtal. Studentprästerna ingår i krishanteringsgrupper vid institutioner och nationer.

Mer om Studentprästerna på Svenska kyrkans webbplats

Hjälp vid problem i din studiesituation

Det finns många som du kan vända dig till om du har frågor om eller behöver hjälp med sådant som berör din studiesituation.

Mer om stöd vid problem i din studiesituation
Mer om rättigheter och skyldigheter för dig som student

Om något händer på Campus

Ambulans, brandkår, polis – i akuta situationer ring 112
Universitetets larmnummer +46 46 22 20 700

På vår medarbetarwebb hittar du fler viktiga telefonnummer, kontaktuppgifter till säkerhetsfunktionen och hur du gör en händelseanmälan.

Om något händer – läs mer på Medarbetarwebben