Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Service och stöd

Du som är student vid Lunds universitet har tillgång till många olika sorters service och rådgivning för att din studietid ska bli så bra som möjligt. Självklart vill vi underlätta för dig som exempelvis vill förbättra din studieteknik, inte vet vilka kurser du ska läsa, vill studera utomlands eller som inte mår bra.

Om något händer på campus

Vid nödsituation eller akut fara (ambulans, brandkår, polis) – ring 112
Universitetets larmtelefon: +46 46 22 20 700

På vår medarbetarwebb hittar du fler viktiga telefonnummer, kontaktuppgifter till säkerhetsfunktionen och hur du gör en händelseanmälan.

Om något händer – medarbetarwebben.lu.se

Studentreceptionen

Varmt välkommen till Studentreceptionen på Stora Algatan 4 i Lund. Här kan du bland annat få svar på dina frågor om studier, både vid Lunds universitet och utomlands.

Studentreceptionen

Internationella möjligheter och om att studera utomlands

IT-tjänster och support för studenter

Om du behöver IT-support kan du vända dig till LU Servicedesk.

LU Servicedesk

Din hälsa kopplad till din studiesituation

Studenthälsan finns för dig som behöver hjälp att bemöta problem som kan komma med studentlivet. Det kan till exempel handla om att hantera stress, prestationsångest eller rädsla att tala inför andra. Det kan också röra sig om oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller att du vill förändra din livsstil.

Studenthälsan

Studentprästerna

Studentprästerna i Lund finns till för studenter vid Lunds universitet. Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen till enskilda samtal. Studentprästerna ingår i krishanteringsgrupper vid institutioner och nationer.

Studentprästerna på Svenska kyrkans webbplats

Studera med funktionsnedsättning

Du som har en varaktig funktionsnedsättning och behöver stöd för att kunna studera på samma villkor som andra är välkommen att kontakta Pedagogiskt stöd.

Pedagogiskt stöd

Hjälp med studieteknik, språk och akademiskt skrivande

Universitetet har särskilda kurser och stöd i akademiskt skrivande – både på svenska och engelska. Det finns också kurser som riktar sig till dig som inte har svenska som modersmål och som känner ett behov av att arbeta mer med ditt svenska språk.

Kurser i språk och akademiskt skrivande

För dig som behöver ytterligare stöd finns Studieverkstaden. Hos Studieverkstaden kan du få hjälp med att förbättra din studieteknik och utveckla din förmåga att skriva texter. Du kan också boka tid för handledning.

Studieverkstaden

Plugga tillsammans med andra

SI-PASS hjälper dig att lyckas på svåra kurser. Under SI-passen samarbetar du med andra studenter under ledning av en erfaren student. Här fördjupar du dig i kursinnehållet och utvecklar studiestrategier för att klara studierna på ett bättre sätt.

SI-PASS på Europeiskt centrum för SI-PASS:s webbplats

Studievägledning – inför och under din studietid

Du är hjärtligt välkommen till den allmänna studievägledningen för vägledningssamtal om utbildning och yrkesområden. Det finns även ämnesspecifika studievägledare på universitetets olika institutioner.

Studievägledning

Karriärservice

Du som är student vid Lunds universitet kan få karriärstöd. Det finns karriärcentrum vid de flesta fakulteterna dit du kan vända dig för vägledning. Arbetslivssamverkan finns även centralt på universitetet och anordnar olika typer av karriärevenemang flera gånger per termin.

Karriärstöd, jobb och praktik

Hjälp vid problem i din studiesituation

Det finns många som du kan vända dig till om du har frågor om eller behöver hjälp med sådant som berör din studiesituation. Läs mer om vilka dessa verksamheter är och i vilka frågor du kan få stöd:

Stöd vid problem i din studiesituation

Rättigheter och skyldigheter för dig som student