Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Service och stöd

Du som är student vid Lunds universitet har tillgång till många olika sorters service och rådgivning för att din studietid ska bli så bra som möjligt. Självklart vill vi underlätta för dig som exempelvis vill förbättra din studieteknik, inte vet vilka kurser du ska läsa, vill studera utomlands eller som inte mår bra.

Om något händer på campus

Vid nödsituation eller akut fara (ambulans, brandkår, polis) – ring 112
Universitetets larmtelefon: +46 46 22 20 700

Om något händer som gör att du känner dig utsatt, om du skadar dig eller om du är med om en incident som finns det stöd att få. Du hittar mer information om olika situationer på sidan:

Om något händer

Studentreceptionen

Varmt välkommen till Studentreceptionen på Stora Algatan 4 i Lund. Här kan du bland annat få svar på dina frågor om studier, både vid Lunds universitet och utomlands.

Studentreceptionen

Internationella möjligheter och om att studera utomlands

Studievägledning – inför och under din studietid

Du är välkommen till den allmänna studievägledningen för vägledningssamtal om utbildning och yrkesområden. Det finns även ämnesspecifika studievägledare på universitetets olika institutioner.

Studievägledning

Studera med funktionsnedsättning

Du som har en varaktig funktionsnedsättning och behöver stöd för att kunna studera på samma villkor som andra är välkommen att kontakta Pedagogiskt studentstöd.

Pedagogiskt stöd för dig med funktionsnedsättning

Hjälp med studieteknik, språk och akademiskt skrivande

Universitetet har särskilda kurser och stöd i akademiskt skrivande – både på svenska och engelska. Det finns också kurser som riktar sig till dig som inte har svenska som modersmål och som känner ett behov av att arbeta mer med ditt svenska språk.

Kurser i språk och akademiskt skrivande

För dig som behöver ytterligare stöd finns Studieverkstaden. Hos Studieverkstaden kan du få hjälp med att förbättra din studieteknik och utveckla din förmåga att skriva texter. Du kan också boka tid för handledning.

Studieverkstaden

Din digitala studiemiljö

Studera i en digital värld är en webbplats där du hittar råd om studieteknik och digitala verktyg med fokus på en pluggtillvaro vid Lunds universitet som är helt eller delvis digital. Få råd om exempelvis digitala tentor, ergonomi på hemmakontoret eller hur Zoom fungerar.

Studera i en digital värld – campusonline.lu.se

Plugga tillsammans med andra

SI (samverkansinlärning) hjälper dig att lyckas på svåra kurser. Under SI-möten samarbetar du med andra studenter under ledning av en erfaren student. Här fördjupar du dig i kursinnehållet och utvecklar studiestrategier för att klara studierna på ett bättre sätt.

Studiegrupper med SI-ledare

Din hälsa kopplad till din studiesituation

Studenthälsan finns för dig som behöver hjälp att bemöta problem som kan komma med studentlivet. Det kan till exempel handla om att hantera stress, prestationsångest eller rädsla att tala inför andra. Det kan också röra sig om oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller att du vill förändra din livsstil.

Studenthälsan

Studentprästerna

Studentprästerna i Lund finns till för studenter vid Lunds universitet. Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen till enskilda samtal. Studentprästerna ingår i krishanteringsgrupper vid institutioner och nationer.

Studentprästerna på Svenska kyrkans webbplats

IT-tjänster och support för studenter

Här hittar du information om ditt studentkonto, vilka IT-system och program som finns och vart du kan vända dig om du behöver hjälp med IT-relaterade frågor eller digitala verktyg. 

IT-tjänster, support och driftinfo

Karriärservice

Du som är student vid Lunds universitet kan få karriärstöd. Det finns karriärcentrum vid de flesta fakulteterna dit du kan vända dig för vägledning. Arbetslivssamverkan finns även centralt på universitetet och anordnar olika typer av karriärevenemang flera gånger per termin.

Karriärstöd, jobb och praktik

Dina rättigheter och ditt ansvar som student

Som student vid Lunds universitet har du både rättigheter, ansvar och skyldigheter. Det kan gälla allt från arbetsmiljö för studenter, studentinflytande och likabehandling, till vad som gäller vid fusk och plagiat.

Rättigheter och skyldigheter som student

Vill du hjälpa en student att lyckas med studierna?

Lär mer om hur du gör för att bli mentor eller anteckningsstöd till en student i behov av riktat pedagogiskt stöd: