Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stipendier till studenter

Lunds universitet attraherar idag flest internationella studenter av alla svenska universitet. De internationella studenterna som kommer till Lund för att ta sin masterexamen bidrar med nya idéer, gränsöverskridande perspektiv och gör både universitetet och Lund till en attraktiv och kreativ plats som lockar de bästa talangerna.

 

tre studenter går och pratar

Många utbildningar behöver det globala klassrummet – och det förutsätter att studenterna kommer från olika delar av världen.

Genom utländska studenter får vi bra ambassadörer. Vi behöver utbilda våra studenter för en global värld – för att arbeta i ett företag som agerar globalt krävs ofta kunskap, erfarenhet och kontaktnät på en internationell nivå.

Som privatperson, organisation eller företag visar du att du tar ditt samhälleliga ansvar på allvar genom att finansiellt stödja studenters utbildning.

Arbetsgivare får möjlighet att exponera sitt varumärke för en stor och viktig målgrupp genom att spetsa traditionell marknadsföring med goodwill, något som i sin tur kan skapa en god rekryteringsbas.
 

Vad innebär en donation?

Du som skänker pengar till stipendier för avgiftsbelagda studenter bidrar i hög grad till att förändra livet för dessa unga människor. Många gånger får studenterna också viktiga roller i sitt hemlands utveckling.

Ett stipendium kan göra stor nytta för dem som har svårt att finansiera sina utlandsstudier. Genom en gåva gör du det möjligt för fler att komma och studera vid Lunds universitet.

Ditt engagemang och stöd kommer att bidra till att vi kan erbjuda såväl svenska som utländska studenter en chans att blomstra i ett globalt och komplext samhälle.
 

Så kan du stödja

Det finns flera möjligheter för dig som vill stödja någon av våra studenter, nu eller i framtiden.

Lunds universitets stipendiestiftelse – LUSS

Stiftelsens mål är att bistå universitetet i arbetet med att attrahera de mest talangfulla studenterna, från Sverige såväl som från andra länder. Avkastningen blir en viktig stipendiebas för framtida studentgenerationer.

Läs mer om Lunds universitets stipendiestiftelse – LUSS


Lund University Global Scholarship Fund

Som donator till vår stipendiefond bidrar du till att en begåvad, internationell student – oavsett ekonomisk bakgrund – kan komma till Lund och ta en masterexamen. Du kan också få ett eget stipendium uppkallat efter dig.

Läs mer om Lund University Global Scholarship Fund

Tidigare stipendiater

porträtt man

"Kurserna som jag deltog i höll hög akademisk nivå och hjälpte mig att utvecklas professionellt, vilket har visat sig mycket värdefullt i min yrkeskarriär.

Jag är övertygad om att internationella studenter bidrar med unika perspektiv och berikar utbildningen för alla studenter, både svenska och internationella.”

Jacob Braun, Entrepreneurship – New Venture Creation

 

porträtt kvinna

”Stipendiet har gett mig möjlighet att bredda min horisont genom ökad kunskap, sociala aktiviteter och resor. Genom att ta emot studenter från hela världen blir Lund ett mer internationellt universitet för varje år som går.

Varje internationell student tillför något nytt, oavsett om det handlar om nya tankar och idéer eller genom att bidra till ett rikare studentliv.”

Siqi Zhao, Development Studies, Economic Growth, Innovation & Spatial Dynamics

Kontaktinformation

Pia Siljeklint
Avdelningschef
Development Office
Telefon: 046-222 34 39
pia [dot] siljeklint [at] fsi [dot] lu [dot] se (pia[dot]siljeklint[at]fsi[dot]lu[dot]se)