Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studievägledning

Vid Lunds universitet finns både allmän studievägledning för hela universitetet och specialiserade studievägledare vid de olika institutionerna. Studievägledningen vänder sig till dig som behöver vägledning och information före eller under din studietid.

Tjej som tittar på en anslagstavla på Ekonomihögskolan

Information med anledning av coronaviruset

För att hindra smittspridningen av coronaviruset ställer den allmänna studievägledningen in alla fysiska träffar tills vidare och går över till digitala möten eller telefonmöten.

Se även universitetets information till studenter


Allmän studievägledning

Välkommen att kontakta allmänna studievägledningen om du exempelvis är osäker på ditt val av studier, har frågor om ansökan och antagningsregler, vill veta mer om vilka yrkesområden olika utbildningar leder till eller hur du kan kombinera fristående kurser till en gångbar generell examen.

Förbokade vägledningssamtal

Skicka mejl för att boka en tid. Ange alltid ditt telefonnummer och berätta kortfattat vilka frågor du har.

  • Om du vill boka samtal i Lund, skriv till studievagledning [at] stu [dot] lu [dot] se.
  • Om du vill boka samtal på Campus Helsingborg, meddela Astrid Johnson astrid [dot] johnson [at] stu [dot] lu [dot] se

Drop-in

Under ansökningsperioder till höst- och vårtermin erbjuder allmänna studievägledningen drop-in-vägledning. Mer information publiceras här när ansökningsperioden närmar sig.

Studievägledning för specifika program och kurser

Om du har fördjupade frågor om en visst program eller en kurs, exempelvis behörighetskrav, tillgodoräknande av kurser, studieuppehåll eller uppskov vid studiestart, kontaktar du studievägledaren vid den institution som ger utbildningen. 


Studievägledning för specifika program och kurser

Tystnadsplikt

Studievägledarna på Lunds universitet har tystnadsplikt i enlighet med Offentlighets- och sekretesslagen kap. 23:5§ och lämnar inte uppgifter om en students personliga förhållanden vidare utan studentens medgivande.

Kontaktinformation

Besöksadress i Lund:
Sektionen Student och utbildning
Genetikhuset, Plan 3
Sölvegatan 29 B, Lund

Med anledning av coronaviruset tar vi inte emot några besök tills vidare. Du når oss via mejl och telefon

Karta på google.se

Allmän studievägledning

studievagledning [at] stu [dot] lu [dot] se

Studie- och karriärvägledare:

Cecilia Johansson

Cecilia Johansson
Telefon: 046-222 70 52

Bild på Astrid

Astrid Johnson
Telefon: 046-222 43 64

Petra Mohn

Petra Mohn
Telefon: 046-222 70 56

Anna Selfvén

Anna Selfvén
Telefon: 046-222 77 89