Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studievägledning

Vid Lunds universitet finns både allmän studievägledning för hela universitetet och specialiserade studievägledare vid de olika institutionerna. Studievägledningen vänder sig till dig som behöver vägledning och information före eller under din studietid.

Allmän studievägledning

Välkommen att kontakta allmänna studievägledningen om du exempelvis är osäker på ditt val av studier, har frågor om ansökan och antagningsregler, vill veta mer om vilka yrkesområden olika utbildningar leder till eller hur du kan kombinera fristående kurser till en gångbar generell examen.

Studievägledaren Anna besvarar vanliga frågor om universitetsstudier och hur det fungerar.

På Lunds universitets Youtube-kanal hittar du också fler filmer med studievägledaren Anna. I nedanstående videoklipp får du svar på två frågor som brukar ställas till oss på allmänna studievägledningen.

Om du har fler frågor får du gärna boka in ett vägledningssamtal med någon av våra studievägledare.

Förbokade vägledningssamtal

Du skickar ett mejl för att boka en tid. Ange alltid ditt telefonnummer och berätta kortfattat vilka frågor du har. Tills vidare sker våra vägledningssamtal digitalt eller via telefon.

  • Om du vill boka samtal i Lund, skriv till studievagledning [at] stu [dot] lu [dot] se.
  • Om du vill boka samtal på Campus Helsingborg, meddela Astrid Johnson astrid [dot] johnson [at] stu [dot] lu [dot] se

Drop-in

Under ansökningsperioder till vår- och hösttermin erbjuder allmänna studievägledningen drop-in-vägledning. Mer information publiceras här när ansökningsperioden närmar sig.

Studievägledning för specifika program och kurser

Om du har fördjupade frågor om en visst program eller en kurs, exempelvis behörighetskrav, tillgodoräknande av kurser, studieuppehåll eller uppskov vid studiestart, kontaktar du studievägledaren vid den institution som ger utbildningen.

Studievägledning för specifika program och kurser

Tystnadsplikt

Studievägledarna på Lunds universitet har tystnadsplikt i enlighet med Offentlighets- och sekretesslagen kap. 23:5§ och lämnar inte uppgifter om en students personliga förhållanden vidare utan studentens medgivande.

Kontaktinformation

Allmän studievägledning
studievagledning [at] stu [dot] lu [dot] se

Med anledning av coronaviruset tar vi inte emot några besök tills vidare. Du når oss via mejl och telefon.

Besöksadress i Lund:
Sektionen Student och utbildning
Genetikhuset, Plan 3
Sölvegatan 29 B, Lund

Karta på Google.se

Studie- och karriärvägledare:

Cecilia Johansson

Cecilia Johansson
Telefon: 046-222 70 52

Bild på Astrid

Astrid Johnson
Telefon: 046-222 43 64

Petra Mohn

Petra Mohn
Telefon: 046-222 70 56

Anna Selfvén

Anna Selfvén
Telefon: 046-222 77 89