Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studievägledning

Vid Lunds universitet finns både allmän studievägledning för hela universitetet och specialiserade studievägledare vid de olika institutionerna. Studievägledningen vänder sig till dig som behöver vägledning och information före eller under din studietid.

Allmän studievägledning

Välkommen att kontakta allmänna studievägledningen om du exempelvis är osäker på ditt val av studier, har frågor om ansökan och antagningsregler, vill veta mer om vilka yrkesområden olika utbildningar leder till eller hur du kan kombinera fristående kurser till en gångbar generell examen.

Vi finns till för alla som är intresserade av studier vid Lunds universitet.

Vanliga frågor om studier

På Lunds universitets Youtube-kanal hittar du fler filmer med studievägledaren Anna där hon besvarar några av de vanligaste frågorna som ställs till allmänna studievägledningen.

Om du har ytterligare frågor får du gärna boka in ett vägledningssamtal med någon av våra studievägledare.

Du kan också lyssna på allmänna studievägledningens podcast. Om du är osäker på hur du ska tänka kring valet din utbildning så har du kommit rätt. I denna podd gör nämligen studievägledarna en djupdykning i frågan om studieval. Trevlig lyssning!

Boka ett vägledningssamtal

Om du vill boka ett vägledningssamtal med någon av våra allmänna studievägledare ska du fylla i vårt webbformulär nedan. Skriv kortfattat vilka frågor du har så kommer vi att återkoppla till dig inom kort.

Boka ett vägledningssamtal med allmänna studievägledningen

Drop-in-vägledning

Under ansökningsperioderna till vår- och hösttermin erbjuder allmänna studievägledningen drop-in-vägledning. Mer information publiceras här när ansökningsperioden närmar sig.

Studievägledning för specifika program och kurser

Om du har fördjupade frågor om en visst program eller en kurs, exempelvis behörighetskrav, tillgodoräknande av kurser, studieuppehåll eller uppskov vid studiestart, kontaktar du studievägledaren vid den institution som ger utbildningen.

Studievägledning för specifika program och kurser

Tystnadsplikt

Studievägledarna på Lunds universitet har tystnadsplikt i enlighet med Offentlighets- och sekretesslagen kap. 23:5§ och lämnar inte uppgifter om en students personliga förhållanden vidare utan studentens medgivande.

Kontaktinformation

Allmän studievägledning

För bokning av vägledningssamtal:
Boka ett vägledningssamtal med allmänna studievägledningen

Besöksadress:
Sektionen Student och utbildning
Genetikhuset, Plan 3
Sölvegatan 29 B, Lund

Karta på Google.se

Studie- och karriärvägledare:

Cecilia Johansson. Foto.

Cecilia Johansson
Telefon: 046-222 70 52

Astrid Johnsson. Foto.

Astrid Johnson
Telefon: 046-222 43 64

Anna Selfvén. Foto.

Anna Selfvén
Telefon: 046-222 77 89