Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stipendier för studier och praktik utomlands

Det finns ett flertal olika stipendier du som Lundastudent kan söka om du ska resa ut på utbytesstudier eller praktik. Här kan du se vilka stipendier som kan vara aktuella för just dig.

Crafoordska stiftelsens resestipendier

Om du ska resa till ett land utanför Europa för att till exempel samla material till ett examensarbete, studera vid ett av våra partneruniversitet eller göra praktik kan du söka något av Crafoordska stiftelsens resestipendier. Du kan söka stipendiet oavsett vilken fakultet du studerar vid. 

Crafoordska stiftelsens resestipendier

Erasmus+

Erasmus+ mobilitetsprogram ger dig som student möjlighet att söka stipendier för studier eller praktik i andra länder, främst i Europa.

Erasmus+ mobilitetsprogram verkar för ökad internationell rörlighet bland studenter, ökad öppenhet och för att akademiska studier och kvalifikationer ska kunna tillgodoräknas inom hela EU.

Läs mer om mobilitetsprogrammet på Universitets- och högskolerådets webb:

Erasmus+ – studera.nu

Nordplus

Om du vill studera vid något av våra partneruniversitet i ett annat nordiskt land har du möjlighet att söka Nordplus-stipendium. Inom Nordplus finns både fakultetsspecifika och universitetsgemensamma nätverk.

Nordplus

Fler stipendier för dig som är Lundastudent

Du kan också söka bland universitetets stipendier som inte specifikt vänder sig till utresande studenter:

Stipendier

 

Fyra glada tjejer i öknen, Jordanien. Foto.

En dag utomlands känns som en månad hemma i relation till de lärdomar man får...”

          Ylva, sjuksköterske-
          student i Jordanien