Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Övriga stipendier

Förutom resestipendier och universitets- och nationsstipendier finns det ytterligare ett antal stipendier som vänder sig till studerande på grundutbildningsnivå vid Lunds universitet. Längst ner på sidan hittar du även utvalda externa stipendier.

Aktuella stipendier

För tillfället finns det inga stipendier att söka.

Externa stipendier hittar du längre ner på sidan.

Kommande ansökningsperioder

Nästa ansökningsperiod öppnar februari 2022.

Så här ansöker du

Logga in i ansökningssystemet (öppnas i ny flik)

Du ansöker via ett formulär direkt i ansökningssystemet om inget annat anges. Även bilagor bifogas digitalt. Du kan bara ansöka om stipendium under ansökningsperioderna.

Läs ledigkungörelsen noga innan du ansöker för att vara säker på att du är behörig att söka. Där kan du också läsa vilken information som ska bifogas ansökan för att den ska vara komplett.

Beslut och utbetalning

Handläggningstiden varierar för de olika stipendierna. Besked skickas ut till samtliga sökande via e-post. Om du har beviljats ett stipendium behöver du skicka in en rekvisitionsblankett till Stiftelseförvaltning för att få ditt stipendium utbetalat. Du hittar rekvisitionsblanketten i ansökningssystemet i anslutning till din beviljade ansökan. Observera att stipendiet inte kan användas till en resa/projekt vid annat tillfälle eller för annat ändamål än vad som anges i beslutet. Under sommarmånaderna kan det dröja några veckor innan du får ditt stipendium utbetalat.

Externa stipendier

Externa stipendier söks inte via ansökningssystemet. Läs respektive utlysning för mer information.

Nya Sparbanken i Lund 100-års Jubileumsstiftelse

Stiftelsens ändamål är att dela ut stipendier till studerande vid Lunds universitets ekonomiska fakultet, vilka visat fallenhet för ekonomiska studier med företrädesrätt för dem som särskilt intresserat sig för ämnen med anknytning till Sparbanksväsendet. Stipendiet ska användas för kommande studier.

Sista ansökningsdag 31 oktober.

Läs mer och hitta ansökningsblankett på Swedbanks webbplats

Peter och Emma Thomsens Legat i Danmark

För manliga studerande vid Lunds universitet som bor i Landskrona.

Läs mer om stipendiet på stiftelsens webbplats

Föreningen Södra Sveriges Sjuksköterskehem SSSH

Stipendier för dig som går eller har gått din sjuksköterskeutbildning i Lund.

Läs mer och ansök på Föreningen södra Sveriges Sjuksköterskehems webbplats

Kontaktinformation

Stiftelseförvaltning
stipendier [at] eken [dot] lu [dot] se

Box 117
221 00 Lund

Emma Haverlind
Telefon: 046-222 71 44

Olof Jernryd
Telefon: 046-222 71 48

Krister Åstrand
Telefon: 046-222 71 45