Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skolsamverkan

Varje år besöker representanter från Lunds universitet skolor runt om i landet. Vid flera tillfällen är istället grundskole- eller gymnasieelever välkomna att besöka oss. Här listar vi en del av dessa tillfällen.

På en scen går två personer med en håv mot en tredje person som står vid ett bord där det står djurmodeller, en jordglob, en dödskalle med tropikhjälm med mera.
Biologishowen ges bland annat under LUNE-dagarna, när elever i årskurs 6–9 besöker Lund för att få veta mer om naturvetenskapliga ämnen.

Samverkan med dig som lärare eller studie- och yrkesvägledare på gymnasiet sker i många olika former. Det kan vara genom att ni besöker oss på universitetet under Inspirationsdagarna eller att universitetets studentambassadörer besöker er på skolan. Samverkan kan också ske i form av kompetensutveckling av lärare och studievägledare.

Från skolans sida kan ni vända er direkt till ett ämnesområde, en fakultet, om ni har önskemål om praktik eller studiebesök för era elever. Det är även dit ni vänder er för specifika samarbeten eller om ni vill ha mer information av något slag. Se mer under Kontaktinformation respektive Skolsamverkan per fakultet här på sidan.

Välkommen att besöka oss

Det finns flera möjligheter för grund- och gymnasieskolans elever att besöka oss och få information om våra utbildningar och vår forskning. De kan också se våra olika shower eller prova att göra egna experiment.

Här nedan listar vi länkar till ett urval av återkommande möjligheter att besöka oss. Länkarna leder i de flesta fall till andra webbplatser:

Vi utbildar eller besöker er

Lärarlyftet

Via fortbildningssatsningen Lärarlyftet II kan du som är anställd lärare med lärarexamen och som undervisar i ämnen som du saknar behörighet i utöka din behörighet. 

Lärarlyftet

Studentambassadörer

Lunds universitets studentambassadörer bemannar mässmontrar och håller seminarier på mässor.

Träffa våra studentambassadörer på mässor

Skolsamverkan per fakultet eller motsvarande

Kontaktinformation

  • Ekonomihögskolan: receptionen [at] ehl [dot] lu [dot] se
  • Humanistiska och teologiska fakulteterna: kansliht [at] kansliHT [dot] lu [dot] se
  • Juridiska fakulteten: receptionen [at] jur [dot] lu [dot] se
  • Konstnärliga fakulteten: kanslik [at] kanslik [dot] lu [dot] se
  • LTH, Lunds Tekniska Högskola: info [at] lth [dot] se
  • Medicinska fakulteten: info [at] med [dot] lu [dot] se
  • Naturvetenskapliga fakulteten: kansli [at] science [dot] lu [dot] se
  • Samhällsvetenskapliga fakulteten: info [at] sam [dot] lu [dot] se