Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Debatt i Lund

var med och tyck till!

Debatt i Lund vill dra in fler forskare i samtidsdebatten och samtidigt göra universitetet lite angelägnare, vassare, varmare och roligare. Under en intensiv timme diskuterar forskare, opinionsbildare, studenter och allmänhet aktuella samhällsfrågor.

  Tidigare debatter

  Har du ett bra debattämne? Tipsa oss gärna!

  Redaktionskommittén för Debatt i Lund består av Ann Katrin Bäcklund, Britta Collberg, Anna Maria Erling, Anna Meeuwisse, Ulrika Oredsson, Mikael Sundström och Lisa Thelin från Lunds universitet samt Andreas Ekström från Sydsvenskan.

  porträtt kvinna

  Ulrika Oredsson

  Forskningskommunikatör

  E-post: ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

  Telefon: 046-222 70 28

  Porträtt, Anna Maria Erling. Foto.

  Anna Maria Erling

  Kommunikationsansvarig vid Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

  E-post: anna_maria [dot] erling [at] cec [dot] lu [dot] se

  Telefon: 046-222 68 96

  Mer om Debatt i Lund

  Debatterna hålls fyra gånger per år och arrangeras av universitetet och dess Samhällsvetenskapliga fakultet i samarbete med Akademiska Föreningen, Lunds Universitets Studentkårer och Sydsvenskan.

  Debatterna direktsänds på sydsvenskan.se och kan i efterhand ses på Youtube och för det mesta även på UR Samtiden.