Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lundastudenter berättar

Om studierna och studentlivet
Universitetets 42 000 studenter finns i Lund, Helsingborg och Malmö. Lundastudent är ett samlingsnamn för dem alla. I våra studentporträtt får du möta några av dem.

Gå direkt till intervjuer om...

Ekonomihögskolan

Amanda Jungstrand, student på Ekonomihögskolan. Foto.
Systemvetenskapliga kandidatprogrammet

Amanda Jungstrand är beteendevetaren som bytte inriktning. Nu är hon snart färdig systemvetare och siktar på en framtid som konsult inom IT-branschen.

Läs mer om Amanda

 

 

Dino Demo, student inom ekonomi och Service Management vid Lunds universitet. Foto.
Ekonomi, fristående kurser

Dino Demo driver företag, men vill ha en god grund att stå på. Därför har han läst såväl Service Management som fristående kurser inom ekonomi.

Läs mer om Dino

 

 

Humaniora och teologi

Erik Hadzic, journaliststudent vid Lunds universitet
Kandidatprogrammet i journalistik

Erik Hadzic visste att han ville bli journalist. Ändå tog han det säkra före det osäkra och läste till lärare. Men journalistdrömmen var svår att ge upp. Han sökte därför till journalistprogrammet i Lund – och kom in.

Läs mer om Erik

 

Linea Brink Andersen. Foto.
Lingvistik, fristående kurser

Linea Brink Andersen är född och uppvuxen i Danmark. Hon pendlar därifrån till studierna i lingvistik i Lund. Hon ångrar inte sitt val av studier och studieort. ”Vi har så härliga nördiga samtal”, berättar hon.

Läs mer om Linea

 

 

Douglas Mattson, student i islamologi.
Islamologi, fristående kurser

Douglas Mattsson var nyfiken på att lära sig mer om islam – och fastnade. Nu har han skrivit uppsats om black metal och islam i Turkiet. Han siktar på att läsa en masterutbildning i religionsvetenskap med inriktning på islam.

Läs mer om Douglas

 

 

Emma Severinsson, doktorand i historia vid Lunds universitet. Foto: Privat.
Historia, fristående kurser och doktorandstudier

Emma Severinsson la journalistdrömmarna på hyllan och pluggade historia, litteraturvetenskap och genusvetenskap om vartannat. Men suget efter att lära sig mer tog inte slut. I dag är hon doktorand i historia, vilket innebär att hon är forskarstudent.

Läs mer om Emma

 

Ebbe Jonsson studerar på modevetenskapliga programmet vid Lunds universitet.
Modevetenskap. kandidatprogram

Ebbe Jonssons intresse för mode utvecklades under tiden han arbetade på ett modeföretag i London. Men behovet av en utbildning i mode tog honom tillbaka till Sverige och Lunds universitet.

Läs mer om Ebbe

 


Amandra Fischer Jensen studerar vid ämneslärarutbildningen.
Ämneslärarutbildning

Intresset för språk och möjligheten att kunna utveckla andra människor är det som lockar Amanda Fischer Jensen till läraryrket.

Läs mer om Amanda

 

 

Juridik

Kristoffer Rosén, juriststudent. Foto.
Juristprogrammet

Kristoffer Rosén kom in på juristprogrammet i Lund genom högskoleprovet. Han tycker inte att man ska ge upp sina drömmar bara för att man inte har högsta betyg i allt.

Läs mer om Kristoffer

 

 

Juriststudenten Johan Göransson. Foto.
Juristprogrammet

Johan Göransson kallar sig själv ”vetgirig” och valde att söka sig till juristutbildningen för att få ägna sig åt såväl affärer och rådgivning som människor.

Läs mer om Johan

 

 

Doktoranden och juristen Mirjam Katzin tittar in i kamerna. Foto.
Juridik, doktorandstudier

Mirjam Katzin fastnade efter en tids studier för juridik. Hon gillade den breda utbildningen och gick sedan vidare till att doktorera inom sitt ämne.

Läs mer om Mirjam

 

 

Konstnärliga utbildningar

Rebecka Elsgård, pianist.
Klassiskt piano, Musikhögskolan

Rebecka Elsgard läser på det konstnärliga masterprogrammet med inriktning klassiskt piano. Att spela piano har varit hennes hobby sedan hon var liten.

Läs mer om Rebecka

 

 

Lunds Tekniska Högskola, LTH

Louise Wrange. Foto.
Civilingenjörsutbildning i medicin och teknik

Louise Wrange läser civilingenjörsutbildningen i medicin och teknik vid LTH. Hon har även varit volontär i Tanzania på ett dagcenter för barn med funktionsnedsättningar. I framtiden vill hon arbeta med att förbättra sjukvården i utvecklingsländer.  

Läs mer om Louise

 

 

Felicia Seemann är doktorand vid Lunds universitet. Bild.
Civilingenjörsutbildning i teknisk matematik och doktorandstudier

Felicia Seemann är forskarstuderande i Hjärt-MR-gruppen på Skånes universitetssjukhus i Lund sedan 2014. Där arbetar hon med att utvecka MR-tekniken, det vill säga att använda magnetfält för att ta medicinska bilder av kroppen.

Läs mer om Felicia

 

 

Vivanne Zhong. Foto.
Civilingenjörsutbildning i lantmäteri

Vivianne Zhong läser civilingenjörsutbildningen i lantmäteri vid LTH. Hon har varit intresserad av samhällsplanering sedan hon var liten.

Läs mer om Vivianne

 

 

stor bild av Jenny werner
Högskoleingenjörsutbildning i byggteknik

Jenny Werner läser högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik, väg - och trafikteknik, vid LTH. Efter examen hoppas hon kunna arbeta som arbetsledare och kunna säga "det där har jag byggt!".

Läs mer om Jenny

 

 

Bild på Anisa
Civilingenjörsutbildning i ekosystemteknik

Anisa Zigaf går fjärde året på civilingenjörsprogrammet i ekosystemteknik vid LTH. Hon har även varit iväg på ett utbytesår i Lima, Peru där hon läste kurser inom vattenresurshantering, vilket är en specialisering inom ekosystemteknik.

Läs mer om Anisa

 

 

Paulina Westerlind studerar till civilingenjör i teknisk nanovetenskap
Civilingenjörsutbildning i teknisk nanovetenskap

Paulina Westerlind läser till civilingenjör i teknisk nanovetenskap vid LTH. Hon lockades av utbildningen eftersom att hon tyckte det lät som ett häftigt ämne. Drömmen är att få forska på nanomaterial.

Läs mer om Paulina

 


Sara Malmström studentbild

Högskoleingenjörsutbildning i elektroteknik med automation

Sara Malmström läser till högskoleingenjör i elektroteknik med automation vid LTH i Helsingborg. Hon tycker att det är viktigt att utbildningen håller en hög nivå och är därför engagerad i studierådet.

Läs mer om Sara

 

Medicin och vård

Studenten victoria hansson
Fysioterapeutprogrammet

Victoria Hansson läser fysioterapeutprogrammet (sjukgymnast) och tävlar samtidigt på hög nivå i kampsporten brasiliansk Jiu-jitsu. Hon har redan ett VM-silver som högsta medalj, men målet är såklart att nå guld.

Läs mer om Victoria

 

Ellinor Hjalmarsson, student på logopedprogrammet. Foto.
Logopedprogrammet

Ellinor Hjalmarsson pluggar på logopedutbildningen. Hon tilltalas av bredden i utbildningen – allt från lingvistik och språkvetenskap till medicin och psykologi.

Läs mer om Ellinor

 

 

Studenten Hedda, iklädd vita kläder för sin praktik på sjukhuset. Foto.
Läkarprogrammet

Hedda Marschall Sima har tagit på sig den vita rocken. Sedan sjätte terminen på läkarprogrammet tillbringar hon mycket tid på Skånes universitetssjukhus i Lund, där hon får insyn i läkarens vardag.

Läs mer om Hedda

 

Studentporträtt, liten version av bild, så kallad tumnagel.
Läkarprogrammet

Gustav Thornéus läser till läkare. Hans bästa råd till nya studenter ("novischer", "nollor") är att vara med på så mycket som möjligt i början. Och sen planera studierna, ordentligt.

Läs mer om Gustav

 

 

Studentporträtt, liten version av bild, så kallad tumnagel.
Sjuksköterskeprogrammet

De är sjuksköterskestudenterna som åkte långt norrut för att skriva uppsats. Till Svalbard, närmare bestämt. Möt Daniel Norbeck och Anton Pilotti.

Läs mer om Daniel och Anton

 

Naturvetenskap

Bild på Lise
Miljövetenskap

Lise Johnsson har tagit examen från naturvetenskapliga kandidatprogrammet med inriktning miljövetenskap. Nu läser hon olika masterkurser i väntan på masterprogrammet i miljövetenskap.

Läs mer om Lise

 

 

Liten bild
Kårordförande och miljövetare

Julia Weber läser miljövetenskap och vill i framtiden arbeta med att undervisa och forska. Just nu är hon ordförande på Lunds naturvetarkår, LUNA.

Läs mer om Julia

 

 

Studentporträtt, liten version av bild, så kallad tumnagel.
Biologi och doktorandstudier

Julian Melgar har alltid brunnit för ämnet biologi. Nu håller han på att uppfylla sin dröm: att doktorera och slutänden kanske bli forskare.

Läs mer om Julian

 

 

Samhällsvetenskap

Studenten Myrthe. Foto.
Service Management, inriktning turism och hotell

Myrthe van Ouwerkerk är intresserad av att jobba med såväl personalfrågor som inom hotell-, konferens- eller restaurangbranschen. Valet av utbildning – Service Management med inriktning på turism och hotell, passar henne därför perfekt.

Läs mer om Myrthe

 

Andreas Christensson läser vid Lunds universitet.
Service Management, inriktning hälsa

Andreas Christensson hade egentligen inga planer på att läsa vidare, men när han upptäckte kandidatprogrammet i service management så väcktes hans intresse.

Läs mer om Andreas

 

Strategisk kommunikation, kandidatprogram

Studenten Fredrik. Foto.
Fredrik Ahlberg bodde utomlands och pluggade på ett anrikt universitet i Australien. Men det var till Helsingborg och kandidatprogrammet i strategisk kommunikation som han flyttade för att verkligen hitta sin yrkeskompentens.

 

Läs mer om Fredrik

 

Zaid Jabar läser kandidatprogrammet Strategisk kommunikation och digitala medier.
Strategisk kommunikation och digitala medier, kandidatprogram

Zaid Jabar fick efter gymnasiet möjligheten att arbeta som projektledare för olika kommunikationsprojekt. Han blev fascinerad av hur kommunikation kan användas som verktyg och ville fördjupa sig i ämnet.

Läs mer om Zaid


Malin Andersson läser till socionom.
Socionomprogrammet

En socionom ska vara empatisk, professionell och bra på att lyssna, enligt Malin Andersson

Läs mer om Malin

 

 

 

Anna Clara
Politices kandidatprogrammet

Anna Clara Örtendahl har läst två år på Politices kandidatprogrammet. Just nu har hon studieuppehåll och arbetar som vice ordförande på heltid på Samhällsvetarkåren.

Läs mer om Anna Clara

 

 

Studentporträtt, liten version av bild, så kallad tumnagel.
Psykologi, doktorandstudier

Sabina Gusic arbetar som psykolog och forskar samtidigt om metoder för att behandla barn som traumatiserats av krig. Hon ser forskningen som ett stort stöd i sitt arbete.

Läs mer om Sabina

 

 

Studentporträtt, liten version av bild, så kallad tumnagel.
Statsvetenskap, doktorandstudier

Cecilia von Schéele ville inte riktigt sluta plugga. Nu är hon doktorand vid statsvetenskapliga institutionen och forskar om övergivna platser i staden.

Läs mer om Cecilia

 

 

Studentlivet

Studentporträtt, liten version av bild, så kallad tumnagel.

Spexare och läkarstudenter

Medicinarna Jessica Lindevall och Mengxian Li är spexare. De talar varmt om den härliga gemenskapen och humorn som präglar deras engagemang i spexgruppen Var Gladspexarna.

Läs mer om Jessica och Mengxian

 

 

Karnevalsgeneralen Fanny Ramel. Foto: Louise Larsson
Karnevalsgeneral och sjukgymnast

Fanny Ramel var ledaren för den största händelsen i Lund under 2014: Futuralkarnevalen. Här kan du läsa mer och även se film om vad karnevalen är för något.

Läs mer om Fanny

 

 

 

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen