Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lundastudenter berättar

Om studierna och studentlivet
Universitetets 42 000 studenter finns i Lund, Helsingborg och Malmö. Lundastudent är ett samlingsnamn för dem alla. I våra studentporträtt får du möta några av dem.

Gå direkt till intervjuer om...

Ekonomihögskolan

Filiph står utanför AF-borgen en vårdag och är glad.Ekonomie kandidat, fristående kurser

Filiph Jönzén pendlar från Helsingborg och tycker Lunds studentliv är fantastiskt. Han siktar på att läsa en master efter sin kandidatexamen.

Läs mer om Filiph

 

Humaniora och teologi

Linea Brink Andersen. Foto.Lingvistik, fristående kurser

Linea Brink Andersen är född och uppvuxen i Danmark. Hon pendlar därifrån till studierna i lingvistik i Lund. Hon ångrar inte sitt val av studier och studieort. ”Vi har så härliga nördiga samtal”, berättar hon.

Läs mer om Linea


 

Douglas Mattson, student i islamologi.Islamologi, fristående kurser

Douglas Mattsson var nyfiken på att lära sig mer om islam – och fastnade. Nu har han skrivit uppsats om black metal och islam i Turkiet. Han siktar på att läsa en masterutbildning i religionsvetenskap med inriktning på islam.

Läs mer om Douglas


 

Emma Severinsson, doktorand i historia vid Lunds universitet. Foto: Privat.Historia, fristående kurser och doktorandstudier

Emma Severinsson la journalistdrömmarna på hyllan och pluggade historia, litteraturvetenskap och genusvetenskap om vartannat. Men suget efter att lära sig mer tog inte slut. I dag är hon doktorand i historia, vilket innebär att hon är forskarstudent.

Läs mer om Emma


 

Juridik

Dalia står leende lutad mot en bokhylla med armarna i kors.Juristprogrammet

Dalia Masri kom in på Juristprogrammet via UJIKen (utvidgad juridisk introduktionskurs). Nu är hon på god väg mot sin dröm att bli advokat.

Läs mer om Dalia

 

 

Doktoranden och juristen Mirjam Katzin tittar in i kamerna. Foto.Juridik, doktorandstudier

Mirjam Katzin fastnade efter en tids studier för juridik. Hon gillade den breda utbildningen och gick sedan vidare till att doktorera inom sitt ämne.

Läs mer om Mirjam

 

 

Konstnärliga utbildningar

Rebecka Elsgård, pianist.Klassiskt piano, Musikhögskolan

Rebecka Elsgard läser på det konstnärliga masterprogrammet med inriktning klassiskt piano. Att spela piano har varit hennes hobby sedan hon var liten.

Läs mer om Rebecka


 

Alexander är utomhus bland höstfärgade lövverk. Han tittar in i kameran och ler.Ämneslärarutbildning i musik, Musikhögskolan

Alexander Börjesjö läser till ämneslärare i musik vid Musikhögskolan i Malmö. Ett viktigt argument för honom att söka ämneslärarutbildningen i Malmö är att det är enda musikhögskolan i Sverige som har en inriktning mot Blandade genrer.

Läs mer om Alexander
 

Lunds Tekniska Högskola, LTH

Felicia Seemann är doktorand vid Lunds universitet. Bild. Civilingenjörsutbildning i teknisk matematik och doktorandstudier

Felicia Seemann är forskarstuderande i Hjärt-MR-gruppen på Skånes universitetssjukhus i Lund sedan 2014. Där arbetar hon med att utvecka MR-tekniken, det vill säga att använda magnetfält för att ta medicinska bilder av kroppen.

Läs mer om Felicia

 

Vivanne Zhong. Foto.Civilingenjörsutbildning i lantmäteri

Vivianne Zhong läser civilingenjörsutbildningen i lantmäteri vid LTH. Hon har varit intresserad av samhällsplanering sedan hon var liten.

Läs mer om Vivianne

 

 

 

Medicin och vård

Ellinor Hjalmarsson, student på logopedprogrammet. Foto.Logopedprogrammet

Ellinor Hjalmarsson pluggar på logopedutbildningen. Hon tilltalas av bredden i utbildningen – allt från lingvistik och språkvetenskap till medicin och psykologi.

Läs mer om Ellinor

 

 

Studenten Hedda, iklädd vita kläder för sin praktik på sjukhuset. Foto.Läkarprogrammet

Hedda Marschall Sima har tagit på sig den vita rocken. Sedan sjätte terminen på läkarprogrammet tillbringar hon mycket tid på Skånes universitetssjukhus i Lund, där hon får insyn i läkarens vardag.

Läs mer om Hedda

 

 

Naturvetenskap

Bild på LiseMiljövetenskap

Lise Johnsson har tagit examen från naturvetenskapliga kandidatprogrammet med inriktning miljövetenskap. Nu läser hon olika masterkurser i väntan på masterprogrammet i miljövetenskap.

Läs mer om Lise

 

 

Liten bildKårordförande och miljövetare

Julia Weber läser miljövetenskap och vill i framtiden arbeta med att undervisa och forska. Just nu är hon ordförande på Lunds naturvetarkår, LUNA.

Läs mer om Julia

 

 

Studentporträtt, liten version av bild, så kallad tumnagel.Biologi och doktorandstudier

Julian Melgar har alltid brunnit för ämnet biologi. Nu håller han på att uppfylla sin dröm: att doktorera och slutänden kanske bli forskare.

Läs mer om Julian

 

 

Samhällsvetenskap

Emil står utomhus bland träd och ler in i kameran.Kriminologiprogrammet

Emil Fredriksson valde kriminologiprogrammet för att frågor kring kriminalitet och trygghet alltid har intresserat honom och att han tidigt kände att han ville utbilda sig till något där han skulle få jobba med människor och vara med och göra skillnad.

Läs mer om Emil
 

Studenten Myrthe. Foto.Service Management, inriktning turism och hotell

Myrthe van Ouwerkerk är intresserad av att jobba med såväl personalfrågor som inom hotell-, konferens- eller restaurangbranschen. Valet av utbildning – Service Management med inriktning på turism och hotell, passar henne därför perfekt.

Läs mer om Myrthe

 

Studenten Fredrik. Foto.Strategisk kommunikation, kandidatprogram

Fredrik Ahlberg bodde utomlands och pluggade på ett anrikt universitet i Australien. Men det var till Helsingborg och kandidatprogrammet i strategisk kommunikation som han flyttade för att verkligen hitta sin yrkeskompentens.

Läs mer om Fredrik
 

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen