Mads, masterprogrammet i fri konst

Mads står mot en vit bakgrund och ler.

Varför sökte du till Konsthögskolan i Malmö?
Jag tilltalades av den öppna och självständiga pedagogiken, hur kurser och möten med lärarna är strukturerade. Och självklart, på grund av skolans fina rykte.

Vad är det bästa med programmet du går?
Teorikurserna som ges här är väldigt givande. Och den fria formen, du ansvarar själv för din utbildning.

Hur tycker du att du har utvecklats I ditt konstnärskap sen du började här?
Mycket av konsten, teorin och tänkandet som jag har kommit i kontakt med har gett mig ett vidare perspektiv både på mitt eget arbete och rent generellt.

Vad tycker du om Malmö som konststad?
Både Moderna Museet och Konsthallen hade bra program under min första termin här. Och det händer mycket bra på våra studentgallerier KHM1 och KHM2. Jag bor dock i Köpenhamn, det känns bra att kunna vara engagerad i konstscenen i båda dessa städer.

Läs mer masterprogrammet i fri konst på Konsthögskolans webbplats.