Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konstnärligt masterprogram i fri konst

Program 120 högskolepoäng · 2 år · Masterexamen

Beskrivning

Konstnärlig masterutbildning i fri konst är ett tvåårigt utbildningsprogram på heltid som syftar till att utbilda konstnärer med mycket god professionell förmåga på hög konstnärlig nivå. Utbildningen håller en hög internationell profil och förbereder för en yrkesverksamhet på internationell nivå. Utbildningens internationellt verksamma professorer är aktiva inom en rad olika konstnärliga fält. Detta leder inte bara till ett viktigt utbyte inom Konsthögskolan i Malmö utan ger studenten också möjligheten att välja kurser som speglar den egen konstnärliga intentionen.

Utbildningen som präglas av valfrihet och självständigt arbete består av eget arbete i ateljén, individuell handledning från internationellt verksamma professorer och lärare samt valbara kurser inom huvudområdena teknik, gestaltning och teori. Utbildningens andra hälft domineras av examensarbetet som innebär utveckling och fördjupning av ett självständigt konstnärligt projekt. Examensarbetet utgörs av en individuell utställning och en essä. Merparten av undervisning, handledning och examination sker på engelska.

Det konstnärliga masterprogrammet i fri konst förbereder studenten i att utveckla ett självständigt konstnärskap och en förmåga att verka i arbetslivets olika former. Programmet ger även en viss fördjupning i metodik från andra forskningsdiscipliner som är grundläggande för den som avser fortsätta med en forskarutbildning i fri konst.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Telefon: +4640325701

E-post: ansokan [at] khm [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Konstnärlig kandidatexamen i fri konst eller motsvarande.

Urval

Antagningsprov och intervju

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Malmö, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Konstnärligt masterprogram i fri konst är 400 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master