Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Det internationella universitetet

Som student vid Lunds universitet har du fantastiska möjligheter till oförglömliga och meriterande internationella erfarenheter – både för dig som vill tillbringa en del av din studietid utomlands och för dig som ta del av internationella möjligheter medan du går din utbildning i Lund.

Fyra internationella studenter tar en selfie i Lunds stadsmiljö. Foto.
Du har möjlighet att lära känna många internationella studenter i Lund. Fotograf: Timothy Parker.

Möt världen i Lund

Lunds universitet tar emot flest internationella studenter av alla svenska universitet. På många av de program och kurser som ges på engelska går både svenska och utländska studenter. Du behöver inte resa utomlands för att uppleva den internationella atmosfären, möjligheter till nya perspektiv och internationella bekantskaper finns även här. Vill du möta världen på hemmaplan kan du till exempel engagera dig som fadder för internationella studenter

Skaffa dig utlandserfarenhet under studietiden

Varje år åker runt 1 000 studenter utomlands via Lunds universitet. Kanske blir du en av dem! Våra partneruniversitet erbjuder både kortare utbyten i form av sommarkurser, och längre utbyten som sträcker sig över en termin eller ett år. Du kan också göra utlandspraktik och fältarbete och materialinsamling som en del av din utbildning vid Lunds universitet. I studentportalen Canvas hittar du även många aktiviteter med internationell prägel. Beroende på vilken fakultet du studerar på kan det finnas ytterligare möjligheter som gäller för just din utbildning eller ditt studieområde.

Läs mer om dina internationella möjligheter

Under webbsidan "internationella möjligheter" har vi samlat information som vi hoppas kan hjälpa dig att hitta internationella sammanhang som passar just dig.

Internationella möjligheter vid Lunds universitet