Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Internationella möjligheter

Studera, praktisera eller gör fältarbete utomlands under din studietid vid Lunds universitet. Internationella erfarenheter ger dig fördjupade ämnesmässiga, språkmässiga och kulturella kunskaper samtidigt som du ytterligare kvalificerar dig för arbetsmarknaden.

Studenter utomlands hoppar upp i luften

Vill du söka utbytesstudier?

Lunds universitet har avtal med 504 universitet i nästan 70 länder runt om i världen. Varje år skickar vi ut mer än 1 300 studenter på utbytesstudier vid något av våra partneruniversitet. Om du vill kan du bli en av dessa utbytesstudenter!

Du ansöker via den fakultet där du studerar

Hitta guide till ansökningssystemet SoleMove (PDF 2,6 MB - ny flik)

Vill du söka utbytesstudier vid University of California?

Gör en separat ansökan 5 oktober–1 november

Jag vill studera utomlands - vad behöver jag tänka på?

Covid-19 pandemin påverkar hela vår omvärld. Länder har blivit drabbade i olika utsträckning. Myndigheter och universitet har agerat olika och rekommendationer och restriktioner uppdateras löpande. Du kan skaffa dig en överblick genom att bevaka följande:

Ytterligare internationella möjligheter

På Canvas-sidan ”Extracurricular International Opportunities” får du information om internationella möjligheter så som virtuella utbyten, korta utbyten, webbinarium och resestipendium som är tillgängliga för alla studenter vid Lunds universitet. Nya aktiviteter publiceras under terminens gång. Glöm inte att slå på notiserna för att få uppdateringar om nya aktiviteter.

Registrera dig på Canvas-sidan dig här

Har du frågor? Kontakta isabelle [dot] nilsson [at] er [dot] lu [dot] se

Du vet väl att du kan göra praktik utomlands?

Information om praktik utomlands

Du kan göra fältarbete utomlands med stipendium

Stipendier för studier och fältarbete utomlands

Examensarbete utomlands och andra möjligheter

Ta reda på ytterligare möjligheter som erbjuds vid din fakultet.

Möt världen på hemmaplan

Engagera dig som internationell fadder

Se film om utbytesstudier

Lär dig mer om vad utbytesstudier är och hur du gör för att bli en själv, och hör Amina Korlat berätta om varför hon tycker att utbytesstudier är något av det bästa hon har gjort.

Se filmen Utlandsstudier vid Lunds universitet - så funkar det på YouTube