Pressmeddelanden

Universitetsövergripande

Publicerad: 2009-11-30 12:29

Europakonferens i Lund: Akademi, näringsliv och politiker diskuterar hur samhället ska kunna styras mot en koldioxidsnål framtid

Inför FN:s klimatkonferens i Köpenhamn hålls en konferens vid Lunds universitet den 3-4 december. Under konferensen samlas europeiska företrädare från akademin, näringslivet, media men också politiker. Tillsammans ska de diskutera hur samhället ska kunna styras mot en koldioxidsnål framtid.

Konferensen består av en workshop där ett 40-tal forskare deltar och diskuterar kring rapporten ”Governance for a Low Carbon Society” samt paneldebatt och öppna föreläsningar.

Media hälsas välkomna till paneldebatten och de öppna föreläsningarna där talarna diskuterar och svarar på frågor kring vad det finns för tekniska, ekonomiska och politiska utmaningar och lösningar vad gäller att få ett koldioxidsnålt samhälle.

För att se hela programmet och talarna:

Bland talarna finns professor Lars J. Nilsson, Lunds universitet, som är en av författarna till rapporten ”Governance for a Low Carbon Society”, Ralf Christian, global chef för Kraftdistribution, Siemens AG, och flera toppforskare inom klimatpolitik, bland andra Per Ove Eikeland från Fridtjof Nansen-institutet i Norge och Remko Ybema från Energy Research Center i Holland.

De öppna föreläsningarna kommer att streamas, se www.lu.se/climate

När: Konferensens öppna föreläsningar hålls både den 3 och 4 december och paneldebatt den 4:e december (se program)
Var: Universitetsaulan, Universitetshuset, Universitetsplatsen, Paradisgatan 2, Lund (3:e december)
Palaestra et Odeum, Lunds universitet, Universitetsplatsen, Paradisgatan 2, Lund (4:e december)

För mer information om konferensen och den rapport som forskarna ska diskutera kontakta:
Professor Lars J Nilsson
Miljö- och energisystem, Lunds tekniska högskola (LTH).
Tel: 046-222 46 83, 070-2690607
Lars_J.Nilsson@miljo.lth.se

För mer information om hur du hittar till de öppna föreläsningarna etc kontakta:
Cecilia Gagné, Forskningsservice på Lunds universitet, Mobil: 0767691690, Cecilia.Gagne@fs.lu.se

Konferensen är ett samarbete mellan Atomium Culture och Lunds universitet. Atomium Culture är ett europeiskt nätverk som består av ett 20-tal universitet, näringsliv och ett femtontal stora dagstidningar i Europa. Lunds universitet är det enda svenska universitetet som ingår. Nätverket syftar till att samla europeisk toppforskning och innovation och verka för att forskningen ska spridas ut i det övriga samhället. Nyligen invigdes Atomium Culture och dess plattform, webbplatsen www.atomiumculture.eu med en konferens i Bryssel.

För mer information om Atomium Culture kontakta:
Atomium Culture's Press Officer Lodovico Arborio, pressoffice@atomiumculture.eu

Eller Erika Widegren, Atomium Culture, pressoffice@atomiumculture.eu, +32 (0)2 888 7008

Läs mer om Atomium Culture: www.atomiumculture.eu

Anna Johansson

Pressmeddelanden före 04-08-16

Prenumerera på pressmeddelanden

Ändra/ta bort din prenumeration

Pressmeddelanden i RSS-format (kopiera webbadressen):

PRESSKONTAKTER

Anna Johansson