Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tema solkraft

Sol.

Solen strålar med överflödande kraft mot jorden. Kan den bli vår räddare i klimatnöden? På universitetet jagas den perfekta solcellen på nya banbrytande sätt. Att dyrka solen är en svensk nationalsport och i religionshistorien så betyder solen liv och makt – från faraonernas tid till dagens wiccahäxor i de skånska skogarna.
Länkar till artiklarna i temat hittas nedan.

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.