Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tema: Hemma värst?

Man sitter i soffa och tittar i en dator.
Det har snart gått ett år sedan universitetet började rekommendera sin personal att arbeta hemifrån. Foto: Designecologist/Unsplash

Hur mår kroppen och hur går det med träningen? Det frågade LUM ett axplock medarbetare efter nästan ett års mer eller mindre hemarbete. Flera berättade om nya kilon, mer tv och mindre motion – men de var inte så pigga på att ge ett ansikte till det i LUM… Men ett annat gäng anställda berättar om nya kreativa sätt att hålla ångan uppe.
Företagshälsovården gör zoom-genomgångar av hemmakontor och stöttar fler chefer än vanligt. Och på Gerdahallen är det glest, men att träna utomhus är en trend som fått fart. Läs mer i artiklarna nedan.

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.