När du har kommit hem

Dela med dig av dina erfarenheter
När du har kommit hem från dina utlandsstudier väntar bland annat betyg, tillgodoräknande och reserapport. Om du vill kan du också fortsätta njuta av den internationella atmosfären genom att bli fadder för internationella studenter som kommer till Lund.

University of Canterbury i Nya Zeeland

Transcript från värduniversitetet

Efter avslutade studier skickas ditt transcript (betyg) till din koordinator vid Lunds universitet. Din koordinator kontaktar dig när det har anlänt. Ofta tar det 1-5 månader efter avslutade studier.

Tillgodoräknande av utlandsstudier

Tillgodoräknandet sker inte automatiskt. Om betyget skickades hem till dig istället för till din koordinator, måste du själv ta kontakt med din heminstitution för att få dina utlandsstudier tillgodoräknade. Tillgodräknandet sköts av studievägledare/programledare eller fakultetens internationella kontor. Så snart tillgodoräknandet är klart och inlagt i Ladok kan CSN se det.

Fyll i reserapport

Dina utlandserfarenheter är värdefulla såväl för andra utresande studenter som för koordinatorer och avtalsansvariga vid Lunds universitet. Efter hemkomst ska du fylla i en reserapport. Du kommer att få en påminnelse om detta via e-post.

Bli internationell fadder

Saknar du den internationella atmosfären? Engagera dig som fadder här hemma i Sverige och hjälp nyanlända internationella studenter att komma tillrätta i Lund.

Läs mer om att bli fadder

Sidansvarig: