Öppet hus vid Lunds universitet

Välkommen till Öppet hus i AF-borgen lördagen den 17 mars 2018.

Varje år anordnar Lunds universitet Öppet hus i AF-borgen i Lund. Alla som är nyfikna på studier är välkomna.

Datum: 17 mars 2018
Plats: AF-borgen och Palaestra i centrala Lund, se Google-karta
Tid: Klockan 10–15

Nu är programmet klart!

Hela programmet som PDF (1,4 MB, öppnas i nytt fönster)

• Utbildningsmässa där du får träffa studenter från hela universitetet.
  • Chans att ställa frågor om studier till studievägledare och få information om utlandsstudier och pedagogiskt stöd.
  • Träffa studentorganisationen Studentlund samt ställa frågor om studentboende till AF Bostäder och Bopoolen.
  • Föreläsningar om studentstaden Lund, olika vägar till examen med mera.
  • Guidade turer där studenter tar med dig till en studentnation med bostäder samt guidad kulturhistorisk vandring genom stan.
  • Guidad bussrundtur till delar av Lund och Campusområdet.

Obs! Gratis biljett krävs för bussrundturen och de guidade turerna. Först till kvarn. Hämtas i AF-borgen samma dag.

Uppdaterat 15 februari 2018

Se föreläsningarna från Öppet hus 2017

Du kan ta del av presentationerna från Öppet hus i efterhand, både som video på Youtube och som PDF.

Så är det att bo och studera i studentstaden Lund (PDF 9 MB)

Utlandsstudier – så ser möjligheterna ut (PDF 5,6 MB)

Två vägar till examen – program eller fristående kurser? (PDF 3 MB)

Information för danska studenter (PDF 2 MB)

Sidansvarig:

Kommunikatör
Matilda Roijer
matilda [dot] roijer [at] er [dot] lu [dot] se

Mobiltelefon: 070-81 79 914

Hitta till öppet hus

AF-borgen ligger på Sandgatan 2 i Lund, mitt i Lundagård. Lundagård är stadens äldsta park, fylld av historia och historier.

Palaestra är hörsalen i byggnaden Palaestra et Odeum som ligger 100 meter framför AF-borgens huvudentré (mellan Universitetshuset och AF-borgen).

För besökare som färdas med bil är det svårt att hitta parkeringsplatser i direkt anslutning till Lundagård, men centrala Lund har gott om parkeringsplatser.

Parkeringsplatser i Lund
(PDF 1MB, nytt fönster)

Kommer du med tåg? Från Lunds Centralstation tar du dig enkelt till AF-borgen till fots. Sträckan är cirka 700 meter.