Öppet hus vid Lunds universitet

Varje år anordnar Lunds universitet Öppet hus i AF-borgen i Lund. Alla som är nyfikna på studier är välkomna.

AF-borgen. Foto.

Datum: 10 mars 2019
Plats: AF-borgen och Palaestra i centrala Lund, se Google-karta
Tid: Klockan 10–15

Föreläsningarna från Öppet hus 2018

Öppet hus i AF-borgen ägde rum lördagen den 17 mars 2018. Tack till alla besökare och medverkande!

Du kan ta del av presentationerna från Öppet hus i efterhand, som PDF och video.

Föreläsning med studenterna Filip och Hanne som berättar om livet som student vid Lunds universitet.

Så är det att bo och studera i studentstaden Lund (PDF 30 MB, nytt fönster) OBS! Stor fil.

Föreläsning med studenten Frida och Christina Grossmann, chef på internationella avdelningen på LTH, Lunds Tekniska Högskola. De berättar om alla möjligheter till utbyte, praktik och andra internationella erfarenheter som finns för dig som blir student vid Lunds universitet.

Utlandsstudier – så ser möjligheterna ut (PDF 25 MB, nytt fönster) OBS! Stor fil.

Föreläsning med Kristian Frennessen som jobbar med pedagogiskt stöd och erfarna studenten Natassjha, som båda berättar om hur det fungerar med fristående kurser och program – egentligen.

Två vägar till examen – program eller fristående kurser? (PDF 10 MB, nytt fönster)

Hela programmet som PDF (1 MB, öppnas i nytt fönster)

• Utbildningsmässa där du får träffa studenter från hela universitetet.
  • Chans att ställa frågor om studier till studievägledare och få information om utlandsstudier och pedagogiskt stöd.
  • Träffa studentorganisationen Studentlund samt ställa frågor om studentboende till AF Bostäder och Bopoolen.
  • Föreläsningar om studentstaden Lund, olika vägar till examen med mera.
  • Guidade turer där studenter tar med dig till en studentnation med bostäder samt guidad kulturhistorisk vandring genom stan.
  • Guidad bussrundtur till delar av Lund och Campusområdet.

Obs! Gratis biljett krävs för bussrundturen och de guidade turerna. Först till kvarn. Hämtas i AF-borgen samma dag.

Sidansvarig:

Kommunikatör
Matilda Roijer
matilda [dot] roijer [at] er [dot] lu [dot] se

Mobiltelefon: 070-81 79 914

Hitta till öppet hus

AF-borgen ligger på Sandgatan 2 i Lund, mitt i Lundagård. Lundagård är stadens äldsta park, fylld av historia och historier.

Palaestra är hörsalen i byggnaden Palaestra et Odeum som ligger 100 meter framför AF-borgens huvudentré (mellan Universitetshuset och AF-borgen).

För besökare som färdas med bil är det svårt att hitta parkeringsplatser i direkt anslutning till Lundagård, men centrala Lund har gott om parkeringsplatser.

Parkeringsplatser i Lund
(PDF 1MB, nytt fönster)

Kommer du med tåg? Från Lunds Centralstation tar du dig enkelt till AF-borgen till fots. Sträckan är cirka 700 meter.