Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Svenska 4

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Denna kurs läses inom ämneslärarutbildningen. Den utlyses inte som fristående kurs så den kan inte sökas eller läsas av personer som inte är antagna till ämneslärarutbildningen.

Delkurs 1. Retorik för lärare, 7 hp.
Delkursen ger övergripande kunskaper om hur språket används i skilda sociala och pedagogiska sammanhang samt om hur muntliga texter analyseras från ett retoriskt perspektiv. Särskild uppmärksamhet riktas mot hur retoriken kan användas i skolan. Dagens språkbruk och retorik kopplas till perspektiv på bildning och bildningshistoria.

Delkurs 2. Litteraturhistorisk fördjupningskurs, 11 hp
Delkursen ger en ytterligare fördjupad och breddad orientering om litteraturhistoriska frågeställningar samt fördjupade kunskaper i litteraturvetenskaplig terminologi, metod och litteraturhistoria.

Delkurs 3. Språkhistoria och fonetik, 7 hp
Delkursen introducerar språkhistoria, inklusive grundläggande fonetiska aspekter och ger en orientering i den svenska språkhistorien från runsvensk tid till idag samt introducerar grundläggande fonetiska aspekter.

Delkurs 4. Uppsats i svenska med didaktisk inriktning, 5 hp
I delkursen fördjupar sig de studerande i ett problem i svenska med didaktisk inriktning.

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

studievägledare

E-post: studievagledning [at] uvet [dot] lu [dot] se

utbildningskoordinator

Karin Hjalmarsson

E-post: karin [dot] hjalmarsson [at] uvet [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs att den studerande med godkänt resultat har avklarat Svenska 1 och Svenska 2.

Urval

Samtliga behöriga som sökt i tid får plats.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Svenska 4 är 57 500 SEK.