Författarskolan: Litterär gestaltning - Kandidatkurs
Kurs 30 högskolepoäng
Beskrivning
Välkomna till Författarskolan! Kursen "Litterär gestaltning - Kandidatkurs" ges som fristående kurs och är den fjärde terminen i den tvååriga utbildningen i litterär gestaltning. Den kan normalt ingå i en konstnärlig examen på såväl grundnivå som avancerad nivå.
Kursens fokus ligger på det egna skrivandet samt reflekterande och läsande praktiker. Studenten introduceras för metalitterära arbetssätt med syftet att utveckla förmågan att reflektera över den egna konstnärliga praktiken. Det kan innebära att undersöka teman och motiv, olika typer av strategier och metoder och skrivprocessuella konventioner. Sammantaget handlar kursen om att identifiera gränssnittet mellan etik, estetik och poetik i det egna skrivandet såväl som i andras. Vid avslutad kurs lämnar studenten in en reflekterande essä som grundar sig i den utforskning studenten har ägnat sig åt i det egna skrivandet, samt ett manus till ett skönlitterärt verk.
Kursen består av två delkurser:
1. Litterärt skapande, 20 hp
2. Läsande praktiker och reflektion, 10 hp
Kursens genomförande Undervisningen sker i form av seminarier, föreläsningar, eget skrivande, textsamtal med respons och presentationer.
Kursplan
Öppen för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Författarskolan
Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund
Postadress
Box 201, 221 00 Lund
+46 46 222 78 47
https://www.sol.lu.se/forfattarskolan/
Gabriella Cederström
Studievägledare
+46 46 222 84 65
gabriella [dot] cederstrom [at] sol [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
För tillträde till kursen krävs FLGA03 med Godkänt i delkurs 1.
Urval
Anmälan & antagning
Start Vårterminen 2024
Dagtid Lund, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
15 januari 2024 - 2 juni 2024
Ansökan
Sista ansökningsdag 2023-10-16
Urvalsgrupper | VT 2023 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | * |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | - |
Högskoleprovet (HP) | * |
Totalt antal antagna
Vårterminen 2023 - 22 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Författarskolan: Litterär gestaltning - Kandidatkurs är 55 000 SEK.