Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kompletterande pedagogisk utbildning, Inriktning mot årskurs 7-9, 2 ämnen

Program 90 högskolepoäng · 1.5 år · Ämneslärarexamen

Beskrivning

Har du ämneskunskaper på högskolenivå i ett ämne som du brinner för? Då kan du bli lärare på bara tre terminer! Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) är en kort utbildning för dig som vill bli behörig ämneslärare.

Kompletterande pedagogisk utbildning vänder sig till dig som redan har ämnesstudier avklarade, eller som saknar en del av ämneskravet (se behörighet genom reell kompetens nedan), och vill arbeta som lärare i grundskola eller gymnasieskola.
KPU är därför en alternativ väg till en ämneslärarexamen. 

Du läser KPU hos oss i tre terminer på heltid (90 hp). Under utbildningen får du lära dig att undervisa i ditt eller dina ämnen både genom teoretiska studier och genom verksamhetsförlagd utbildning på din framtida arbetsplats – skolan.  

KPU är tänkt som en möjlighet att skifta jobbspår och/eller en väg in i läraryrket för dig som redan har de ämneskunskaper som krävs.

Ämnen som Lunds universitet antar i är:
Biologi, Engelska, Fysik, Kemi, Matematik, Moderna språk (spanska, franska, tyska och italienska), Svenska, Svenska som andraspråk och Teknik 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

studievägledare

Lotta Olsson

Telefon: 046-222 69 49

E-post: studievagledning [at] uvet [dot] lu [dot] se

studierektor

Glen Helmstad

E-post: glen [dot] helmstad [at] uvet [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet enligt områdesbehörighet 6C/A6C (Samhällskunskap 1B/A och Engelska 6/B).

Högskoleutbildning där ett ämne omfattar minst 90 hp, och minst 60 hp i ett annat ämne, inklusive ett självständigt arbete om minst 15hp eller motsvarande. Med ämne avses relevant undervisningsämne i grundskolan. För undervisningsämnet svenska krävs alltid 90 hp.

Urval

50% av platserna tilldelas till naturvetenskapliga ämnen (matematik/biologi/fysik/kemi/teknik) och 50% till språk. Urval sker utifrån antalet högskolepoäng inom sökt(a) ämne(n).

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2022

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

17 januari 2022 - 4 juni 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Kompletterande pedagogisk utbildning, Inriktning mot årskurs 7-9, 2 ämnen är 165 000 SEK.