Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Psykologi - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng · 2 år · Magisterexamen

Två studenter tittar i en katalog. Foto.

Beskrivning

Masterprogrammet i psykologi ger specialisering och bredd inom psykologiområdet. Målet med programmet är att ge dig en masterutbildning väl förankrad i vetenskapligt förhållningssätt och kunskap om aktuell teori och forskning inom psykologi. En masterexamen i psykologi är en utmärkt grund för vidare forskning inom psykologins olika områden. Andra vanliga karriäralternativ är inom forskning och utveckling (FoU), förändringsarbete, management eller HR, kommunikation eller implementering, inom olika sammanhang, till exempel utbildning, hälso- och sjukvård, socialpolitik, informationsteknologi eller annan industri.

Inom programmet har du möjlighet att välja kurser inom specifika ämnesområden inom psykologi. 

Programmet omfattar totalt 120 högskolepoäng, inklusive en masteruppsats om 30 högskolepoäng. Efter avslutat program utfärdas en masterexamen (Master of Science, två år) i psykologi.

Observera att programmet inte leder till en legitimation som psykolog.

Sök till programmet under perioden oktober - januari. Programmet startar varje hösttermin. 

Observera att programmet ges på engelska. 

Mer om utbildningen och hur du söker hittar du på: https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SAMPS

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Programkoordinator

Telefon: +46462228759

E-post: master [at] psy [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till programmet krävs motsvarande en svensk kandidatexamen med huvudområde psykologi (inkluderande minst 90 hp i psykologi varav ingår minst 15 hp i psykologiska forskningsmetoder och statistik) eller motsvarande.

Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.

Urval

Den sökandes förmåga att tillgodogöra sig utbildningen är det huvudsakliga urvalskriteriet. Vid urval beaktas tidigare studieresultat (betyg på kurser och examensarbete för kandidatexamen), kunskaper i engelska och en avsiktsförklaring.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

29 augusti 2024 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Psykologi - Masterprogram är 250 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master