Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Svenska som andraspråk: Ordinlärning och ordförrådets utveckling i andraspråkssvenska

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursens innehåll

Kursen bygger vidare på och fördjupar de kunskaper du har från dina tidigare studier i ämnet Svenska som andraspråk. I kursen diskuteras ordbildning samt ord- och frasstruktur i svenskan i ett kontrastivt perspektiv. Du får lära dig om olika metoder för att testa och bedöma ordförrådets utveckling och får genomföra egna bedömningar av autentiska texter. Olika lexikala redskap diskuteras liksom särskilda svårigheter i ordförrådet utifrån olika texttyper med fokus på läromedel.

Kursens placering

Kursen kan ingå som valbar delkurs både i kandidatkursen i svenska som andraspråk. Den kan också läsas som fristående kurs. Studieämnet svenska som andraspråk kan läsas som fristående kurser från grundkurs till kandidatkurs (1–90 hp) och kan utgöra huvudområde i examen på grundnivå (t.ex Filosofie kandidatexamen 180 hp).

Mer om utbildningen hittar du på https://www.sol.lu.se/kurs/SVEC31

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Svenska

Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 87 10

https://www.sol.lu.se/nordiska/

Åsa Wikström

Studievägledare

+46 46 222 86 99

asa [dot] wikstrom [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

60 högkolepoäng inom ämnet svenska som andraspråk (SVEA14, SVEC01, SVEC02/SVEC06 eller motsvarande).

Urval

Platsgaranti

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Eftermiddagstid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

30 augusti 2021 - 29 oktober 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Svenska som andraspråk: Ordinlärning och ordförrådets utveckling i andraspråkssvenska är 13 750 SEK.