Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Svenska som andraspråk: Ordinlärning och ordförrådets utveckling i andraspråkssvenska

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Fördjupa dina kunskaper om hur inlärare av svenska utvecklar sitt ordförråd, och lär dig att bedöma och analysera utvecklingen!

Vad innehåller kursen?

Kursen bygger vidare på och fördjupar de kunskaper du har från dina tidigare studier i ämnet Svenska som andraspråk. I kursen får du diskutera ordbildning och ord- och frasstruktur i svenskan i ett kontrastivt perspektiv, och du får lära dig om olika metoder för att testa och bedöma ordförrådets utveckling och får genomföra egna bedömningar av autentiska texter. Du får lära dig om olika lexikala redskap, liksom särskilda svårigheter i ordförrådet utifrån olika texttyper med fokus på läromedel.

Vem vänder sig kursen till?

Kursen vänder sig till dig som läst 60 hp i svenska som andraspråk. 

Hur är kursen utformad?

Kursen ges på distans med stöd av den nätbaserade lärplattformen Canvas. Kursen innehåller regelbundna lektioner på Zoom. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, webbkamera och headset under hela kursperioden.

Kursen examineras med en digitalt övervakad tentamen på distans. Under tentan måste du se till att du har en stabil internetuppkoppling, webbkamera, mikrofon och högtalare (headset får inte användas vid examination). Du måste också ha tillgång till ytterligare en enhet med kamera och tillgång till zoom-appen (helst en mobiltelefon) samt en app för inskanning av dokument. Läs mer om hur det fungerar på vår hemsida: https://www.sol.lu.se/utbildning/zoomtentamen/.

Kursens undervisningstillfällen ligger på eftermiddagstid, kl. 16–18.

Kursens placering

Kursen kan läsas som fristående kurs. Den kan också ingå som valbar delkurs i Svenska som andraspråk: Kandidatkurs.

Studieämnet Svenska som andraspråk kan du läsa som fristående kurser från grundkurs till kandidatkurs (1–90 hp), och ämnet kan utgöra huvudområde i examen på grundnivå (t.ex Filosofie kandidatexamen 180 hp). Utbildning i ämnet Svenska som andraspråk finns även på avancerad nivå inom Masterprogrammet i Språk och språkvetenskap.

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Svenska

Besöksadress
Helgonabacken 12, 223 62 Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 87 10

https://www.sol.lu.se/nordiska/

Marina Hansson

Studievägledare

+46 46 222 84 60

marina [dot] hansson [at] kansliht [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs utöver grundläggande behörighet 60 hp inom ämnet svenska som andraspråk. 

Urval

Samtliga behöriga som sökt i tid får plats.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Eftermiddagstid Lund, deltid 50%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

2 september 2024 - 31 oktober 2024

Ansökan

Öppen för sen anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Svenska som andraspråk: Ordinlärning och ordförrådets utveckling i andraspråkssvenska är 14 375 SEK.