Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i riskhantering

Program 120 högskolepoäng2 årCivilingenjörsexamen

Alla företag och verksamheter är exponerade för olika typer av risker. Det finns därför ett stort behov av civilingenjörer med god kunskap om riskanalyser och riskhantering. Riskhanteringsprogrammet på LTH vid Lunds universitet, kan sökas av civilingenjörsstudenter inför fjärde läsåret. Här erbjuds mycket goda möjligheter till inriktning mot just den bransch du är intresserad av.

UTBILDNINGEN
Riskhantering handlar om att identifiera, analysera och värdera risker så att risknivån blir så låg som möjligt med hänsyn taget till ekonomiska, etiska och andra faktorer. Eftersom det finns risker inom alla verksamheter finns det även ett stort behov av civilingenjörer med god kunskap om riskanalys och riskhantering inom många branscher och områden i samhället. Riskhanteringsprogrammet är ett bra val oberoende av ingenjörsbakgrund och idag arbetar riskhanteringsingenjörer som utbildats vid LTH inom t.ex. industrin, på försäkringsbolag, inom räddningstjänsten, vid kommunal och statlig förvaltning samt som konsulter – både i Sverige och internationellt.

Ofta är det en mångfald av tekniska, mänskliga och organisatoriska faktorer, och samspelet dem emellan, som ger upphov till risker. Detta innebär att avancerade metoder och verktyg ofta krävs för att hantera risker. Civilingenjörsprogrammet i Riskhantering lägger därför stor vikt vid att utveckla din förmåga att använda sådana verktyg.  

FRAMTID
Som civilingenjör i Riskhantering har du en spännande tid framför dig med stora möjligheter att jobba med just de risker eller den bransch du tycker är mest intressant, vare sig det är inom privat eller offentlig verksamhet, med tekniska eller samhälleliga risker, samt nationellt eller internationellt.

ANTAGNING
Riskhanteringsprogrammet utgör ett 2-årigt avslutande civilingenjörsprogram, vilket innebär att man måste ha fullgjort 3 års studier på valfritt civilingenjörsprogram eller på brandingenjörsprogrammet vid LTH. Detaljerande anvisningar och behörighetskrav för den som söker till programmet finns programmets webbplats

Mer om utbildningen hittar du på http://www.riskhantering.lth.se

Kontakt

Riskhantering (CI)
Utbildningsservice, Ole Römers väg 3C, Lund
+46 46 222 71 89

Tobias Björklund

Studievägledare

tobias [dot] bjorklund [at] lth [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För förkunskapskrav se: http://www.lth.se/utbildning/riskhantering/

Urval

Alternativt urval 100%

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

2 september 2019 - 13 juni 2021

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Civilingenjörsutbildning i riskhantering är 290 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen