Danska: Muntlig och skriftlig språkfärdighet, fördjupning
Kurs 7.5 högskolepoäng
Beskrivning
Kursens innehåll
Kursen i Muntlig och skriftlig språkfärdighet, fördjupning bygger på kunskaperna från kurserna i Muntlig danska och Skriftlig danska. I den kommunikativa träningen ska de studerande producera mer omfattande muntliga och skriftliga uppgifter som stilistiskt, idiomatiskt och pragmatiskt är anpassade till kontexten. Grammatiska och ortografiska normer behandlas. I den muntliga färdigheten fokuseras prosodiska drag i satser, såsom intonation och rytm, betoning och stöt.
Undervisningen baseras i hög grad på de studerandes egen muntliga och skriftliga produktion, där arbetsprocessen med kamratrespons och omarbetningar utifrån retoriska grundbegrepp står i centrum. De studerande får ta större ansvar i olika kommunikationssituationer, t.ex. som mötesordförande, moderator, sammanfattare, föredragshållare osv.
Genom en rad praktiska övningar i skrift och tal förbereder sig den studerande på ett avslutande, mindre fältarbete i Danmark som omfattar en intervju som hålls på danska. Fältarbetet arrangeras på egen hand av den studerande.
Kursens placering
Studieämnet danska kan läsas som fristående kurser från grundkurs till kandidatkurs (1–90 hp) och kan utgöra huvudområde i examen på grundnivå (t.ex. Filosofie kandidatexamen 180 hp). Notera att kursen förutsätter tidigare studier i danska på högskolenivå.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Danska
Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund
Postadress
Box 201, 221 00 Lund
Marina Hansson
Studievägledare
+46 46 222 84 60
marina [dot] hansson [at] kansliht [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Grundläggande samt kunskaper motsvarande NODA13 Danska: Grundkurs, 30 hp.
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2023
Dagtid Lund, deltid 50%
På danska
Studieperiod
28 augusti 2023 - 26 oktober 2023
Ansökan
Stängd för anmälan
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Danska: Muntlig och skriftlig språkfärdighet, fördjupning är 13 750 SEK.