Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysioterapeutprogrammet

Program 180 högskolepoäng · 3 år · Fysioterapeutexamen

Lärare och elever. Foto.

Beskrivning

Vill du arbeta med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar som begränsar eller hotar att begränsa människans rörelseförmåga? Som fysioterapeut kommer du att arbeta med att hjälpa människor att få ett aktivare liv.

Fysioterapeutprogrammet är en bred utbildning där du läser om människor i rörelse, hälsa och förebyggande arbete. Du kommer tidigt i din utbildning att ha patientkontakt och du kan även lägga delar av din utbildning utomlands.

Som student på fysioterapeutprogrammet i Lund kommer du, förutom din utbildning, även att få en tid av glädje och gemenskap. Mycket tack vare fysioterapeutstudenternas aktiva studentkår.

Mer om programmet

Programmets huvudämne är fysioterapi och du kommer då att läsa om rörelse- och kroppsfunktioner. Du kommer även att få kunskaper i humanbiologiska, medicinska och samhällsvetenskapliga ämnesområden.

Programmet har ett vetenskapligt förhållningssätt där du som student kommer att få arbeta utifrån den pedagogiska inriktningen studentaktivt lärande. Stora delar av din utbildning kommer att genomföras ute i verksamheter, så kallad verksamhetsförlagd utbildning, och du kommer därför tidigt att få patientkontakt. 

Elin berättar om programmet

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kortfakta

Studietakt:
Helfart

Studieort:
Lund

Internationella möjligheter: 
De internationella möjligheterna (Medicinska fakultetens studentwebb)

Kontakt

Studievägledare

Sandra Hellvard

Telefon: +46 46-222 04 76

E-post: sandra [dot] hellvard [at] med [dot] lu [dot] se

Studievägledning - Information och telefontider (studentwebben)

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Idrott och hälsa 1, Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1 + 1a2

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

24 augusti 2023 - 14 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)19,64
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)19,49
Folkhögskolebetyg (BF)4,00
Högskoleprovet (HP)1,20

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 70 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

18 januari 2024 - 17 januari 2027

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)18,85
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)18,80
Folkhögskolebetyg (BF)4,00
Högskoleprovet (HP)1,15

Totalt antal antagna

Vårterminen 2023 - 57 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Fysioterapeutprogrammet är 465 000 SEK.

Karriär

Var kan jag arbeta och med vad?

Som fysioterapeut har du ett brett arbetsfält och du kommer att arbeta med rörelse som det huvudsakliga medlet för att främja hälsa och minska ohälsa. Du kan arbeta både inom offentlig och privat verksamhet, till exempel inom öppen och sluten hälso- och sjukvård, äldre- och handikappomsorg, företagshälsovård och skola. Du kan möta olika former av funktionspåverkan, både fysiska och psykiska. Du kommer att kunna ansvara för hela kedjan, från bedömning av en patient och val av åtgärder, till genomförande av behandling och utvärdering.

Akademisk karriär

Forskarutbildningen är till för dig som är intresserad av en akademisk karriär. För att vara behörig behöver du läsa vidare på avancerad nivå, till exempel vårt masterprogram i medicinsk vetenskap med huvudområde fysioterapi.

Arbetsmarknadsprognos

Arbetsmarknaden är god för dig som färdigutbildad fysioterapeut då behovet av fysioterapeuter väntas öka inom rehabilitering och förebyggande hälsovård.

Möt våra studenter