Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LTH utser tre nya hedersdoktorer

Porträtt på de tre hedersdoktorerna
Ulla Vogel, Ikhlaq Sidhu och Yasemin Arhan Modéer är hedersdoktorer vid LTH.

Styrelsen för LTH har beslutat att utse tre nya hedersdoktorer: professor Ulla Vogel, professor Ikhlaq Sidhu och entreprenören och företagsledaren Yasemin Arhan Modéer.

Ulla Vogel är chef för Nanotoxicology and Occupational Hygiene vid Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø i Köpenhamn. Hon har även flera pågående projekt tillsammans med LTH sedan tidigare och har även varit Scientific Advisor för NanoLund sedan 2017. I motiveringen står det också att hon är ”en förebild i att ta grundläggande och tillämpad forskning till samhällelig påverkan och förbättrad lagstiftning” och att hon blir en mycket bra ambassadör för LTH. 
 
Ikhlaq Sidhu är rektor för School of IE School of Engineering and Technology I Madrid. Han har tidigare startat startade University of Californias Berkley:s Sutardja Center for Entrepreneurship & Technology. Han har sedan tidigare flera samarbeten med LTH och LTH har en utbildning som bygger på hans arbete med “entrepreneurial mindset”. I motiveringen framhålls också att han kan bidra till att utveckla LTH:s innovationsförmåga och att han har ett starkt internationellt kontaktnät.
 
Yasemin Arhan Modéer är VD för Altitude Meetings och även bland annat styrelseordförande i Barnfonden. Hon har ett starkt engagemang för att koppla samhällsbehov till kompetens inom akademin och brinner för hållbarhet och för att olika aktörer ska mötas och samverka för att lösa klimat- och hälsoproblem. Hon jobbar också nära MAX IV och ESS och bidrar till utvecklingen av Science Village genom The Loop. I motiveringen står det också att hon kan bidra till att lyfta LTH:s arbete med hållbarhet och klimatfrågor samt dialogen med industrin.
 
Den nya hedersdoktorerna kommer att promoveras vid Doktorspromotionen vid Lunds universitet 2023.
 
 
 
 
 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.