Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

StemTherapy

stamcellsforskning

Målet för StemTherapy är att lindra mänskligt lidande till följd av kroniska sjukdomar och skador. Detta gör vi genom att stödja omsättningen av grundforskning om stamceller i nya behandlingssätt och botemedel som tillgodoser de högst ställda etiska, vetenskapliga och medicinska krav.

Forskningsmiljön StemTherapy främjar stark grundforskning och translationell forskning inom tre stora kliniska och tvärvetenskapliga områden:

  • neurovetenskap
  • hematologi och
  • diabetes.

StemTherapy består av många starka forskargrupper och inbegriper samverkan med Uppsala universitet.

Vi investerar framför allt i marknadsledande anläggningar med teknik som möjliggör grundforskning och translationell/klinisk forskning på hög internationell nivå.

Vidare finansierar StemTherapy många evenemang och en egen forskarskola för att bidra till att skapa en intellektuellt stimulerande miljö.

StemTherapy har som mål att bli en tongivande bidragsgivare till utvecklingen av cellbehandling med stark betoning på fortbildning av unga forskare och därmed vara en förebildlig miljö för translationell forskning.

Samarbetspartners

Uppsala universitet: Institutionerna för kemi, immunologi och medicinsk cellbiologi.

Forskningsområden

  • neurologi
  • hematologi
  • genterapi
  • diabetes
  • lungbioengineering och regeneration
  • molekylär skelettbiologi

Övrigt

Antal anställda

40 Principal Investigators/forskargrupper (36 vid Lunds universitet och 4 vid Uppsala universitet).

Sammantaget nästan 300 forskare, studenter och TA-personal.

Budget

StemTherapy erhåller 31 miljoner kronor årligen i statsanslag.

Webbplats

Lund Stem Cell Center

 

Kontaktinformation

Alexander Doyle

Kommunikatör
+46 (0)73 803 96 88
alexander [dot] doyle [at] med [dot] lu [dot] se