Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mänskliga rättigheter - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng · 2 år · Masterexamen

Beskrivning

Programmet har en flervetenskaplig humanistisk profil och förenar historiska, politiska, filosofiska och rättsliga perspektiv för att skapa en fördjupad förståelse för och ett analytiskt förhållningssätt till mänskliga rättigheter som den komplexa företeelse det är i vår samtid. I programmet behandlas mänskliga rättigheter inte bara som en etisk princip eller som grund för rättsregler, utan som en del av det demokratiska samhällets infrastruktur.

Vårt masterprogram syftar till att ge studenterna möjlighet att studera det komplexa fenomen som mänskliga rättigheter representerar i vår värld i ett historiskt och nutida perspektiv. Lärare och forskare anser att mänskliga rättigheter måste betraktas och studeras, inte bara som etiska principer eller grund för lag och politik, men också som en del av det demokratiska samhällets infrastruktur. Med en interaktiv pedagogisk stil som är nära kopplad till vår pågående forskning, strävar vi efter att ge våra studenter ett forskningsinriktat program för dem som är intresserade av att få tvärvetenskapliga färdigheter, relevanta för politiska och kulturella utmaningar.

Programstruktur:

  • Mänskliga rättigheter i den globaliserade världen: Aktörer, indikatorer och institutioner (15 högskolepoäng)
  • Mänskliga rättigheter i politikens och filosofins historia (15 högskolepoäng)
  • Mänskliga rättigheter: forskningsmetoder och forskningsetik (15 högskolepoäng)
  • Tematiska fördjupningskurser (15 högskolepoäng)
  • Fältkurs (30 högskolepoäng)
  • Examensarbete (30 högskolepoäng)

Mer om utbildningen hittar du på http://www.mrs.lu.se/en/education/masters-programme-in-human-rights-studies-120-credits/

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Utbildningskoordinator: Kristina Robertsson, mrs [at] mrs [dot] lu [dot] se, +46 462223047

Studierektor: Lina Sturfelt, lina [dot] sturfelt [at] mrs [dot] lu [dot] se, +46 462224181

 

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

A Bachelor s degree with a major in human rights or other relevant major in the humanities, social sciences, law, or the equivalent. English Level 6.

Applicants with a Bachelor s degree in a subject other than Human Rights Studies must demonstrate that they have sufficient knowledge of the subject through specialisation or a degree project.

Urval

basis of previous study results from courses that are of relevance for this programme, the statement of purpose, and two letters of recommendation.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

30 augusti 2021 - 4 juni 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Mänskliga rättigheter - Masterprogram är 220 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master