Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Operaimprovisation

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till klassiska sångare och vill utveckla konstnärliga tekniker för musikdramatisk gestaltning genom operaimprovisation med inspiration från olika klassiska/ konstmusikstilar.

Syftet med kursen är att ge fördjupade redskap för att skapa improviserad opera och gestalta operarepertoar med utgångspunkt i den musikdramatiska situationen. Kursen kan avslutas med en öppen redovisning eller föreställning efter deltagarnas val. Undervisningen ges i grupp med ensemblemoment samt solistiska inslag. Arbetet tar sin utgångspunkt i improvisationsövningar med fokus på kommunikation, kreativitet, rörelse, dramaturgi, musikalisk och dramatisk improvisation och scenisk handling i musikdramatiska situationer, samt agerande i scenljus.

Preliminär kurstid: onsdagar efter kl. 16.00

Kursansvariga: Sara Wilén, sara [dot] wilen [at] mhm [dot] lu [dot] se 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Särskild behörighet: studerar eller har studerat klassisk sång vid musikhögskola eller
motsvarande, minst 7,5 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Malmö, deltid 12%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 8 juni 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Operaimprovisation är 23 750 SEK.