Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Socialantropologi - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng · 2 år · Magisterexamen

Närbild på tre studenter.

Beskrivning

Masterprogrammet i socialantropologi förenar djup med bredd i synen på samhällsgemenskaper och kulturförståelse. Programmet ger dig en vetenskaplig fördjupning, som är grundläggande för dig som vill fortsätta med en forskarutbildning, men som också är av stort värde för till exempel kvalificerade utrednings- och handläggartjänster inom olika organisationer eller verksamheter på olika nivåer.

  • Observera att programmet ges på engelska.
  • Sök till programmet under perioden oktober - januari.
  • Programmet startar varje hösttermin.

All information på vår engelska webbplats

Fullständig information om programmet samt ansökningsinstruktioner hittar du på Lunds universitets engelska webbplats: lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SASAN

Kort information om programmet på svenska

OBSERVERA: ansökningsinstruktionerna på denna svenska sida är inte kompletta.

Se Lunds universitets engelska webbplats för rätt ansökningsinstruktioner.

Masterprogrammet i socialantropologi ger dig som student möjlighet att få en filosofie masterexamen med stark forskningsanknytning. I programmet förenas djup ämneskunskap med breddande perspektiv och omvärldsanknytning. Programmet vidgar de teoretiska perspektiven och ger dig vidare kunskaper i kvalitativ metod, färdigheter för ett arbetsliv i förändring och förmåga att bidra till utveckling av samhälle och arbetsliv. Programmet hjälper dig att utveckla egen expertis för avancerade yrkesuppgifter inom området eller för forskarstudier i socialantropologi.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare på Sociologiska institutionen

Josefina Backman

E-post: studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se

Sociologiska institutionens webbplats

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till programmet krävs motsvarande en svensk kandidatexamen med huvudområde socialantropologi (inkluderande minst 90 hp i socialantropologi) eller motsvarande. 

Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.

Urval

Den sökandes förmåga att tillgodogöra sig utbildningen är det huvudsakliga urvalskriteriet. Vid urval beaktas tidigare studieresultat (betyg på kurser och examensarbete för kandidatexamen), kunskaper i engelska och en avsiktsförklaring.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Socialantropologi - Masterprogram är 250 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master