Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samtida internationell scenkonst - en orientering 2

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Vill du möta scenkonstnärer och teatrar i olika länder, inspireras av samtida internationell scenkonst, samt bilda dig en uppfattning om estetiska strömningar och skapandets varierande förutsättningar? Kom då med på denna onlineorientering och berika din förståelse av världen genom scenkonst.

Under kursen görs flera live-filmade besök på scenkonst-organisationer i olika länder och världsdelar. Scenkonstnärer presenterar och samtalar om sitt skapande och den kulturella och politiska kontext de verkar i. (Här är språket oftast engelska.) Studenterna tar del av filmade scenkonstverk. Genom samtal i grupp, läsning och skriftlig reflexion görs jämförelser och analyser. Studenternas referenser till samtida scenkonst breddas och förmågan att reflektera kring scenkonst fördjupas.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Teaterhögskolan i Malmö

Besöksadress
Bergsgatan 31, 214 22 Malmö

Postadress
Box 8100, 200 41 Malmö

http://www.thm.lu.se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Blandad undervisningstid Malmö, deltid 50%

På engelska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

7 oktober 2024 - 15 december 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Samtida internationell scenkonst - en orientering 2 är 50 000 SEK.