Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Katastrofriskhantering och klimatanpassning - Masterutbildning

Program 120 högskolepoäng · 2 år

Beskrivning

Verkligheten med ett stigande antal katastrofer är en global utmaning. Klimatförändringar, urbanisering och det moderna samhällets ökande komplexitet skapar ett föränderligt risklandskap. Det innebär stora utmaningar för hållbar utveckling och måste hanteras med ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt.

Studenterna på utbildningen lär sig användning av tvärvetenskapliga begrepp, metoder och verktyg inom katastrofriskhantering och klimatanpassning. Programmet erbjuder en blandning av praktiskt och teoretiskt lärande med fokus på grupparbete och samverkan.

Efter utbildningen väntar en karriär med aktörer som bidrar till ett mer motståndskraftigt och hållbart samhälle. Allt från lokala och nationella myndigheter till internationella aktörer, NGOs, akademin och privata konsultföretag.

Programmet ges på engelska.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Programledare

Magnus Hagelsteen

E-post: msc [dot] drmcca [at] lth [dot] lu [dot] se

Internationell koordinator

Cecilia Bruhn

E-post: msc [dot] drmcca [at] lth [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Avlagd kandidatexamen med relevans till den sökta utbildningen. Engelska 6.

Urval

Urvalet baseras på akademiska meriter och på ett personligt brev.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Katastrofriskhantering och klimatanpassning - Masterutbildning är 340 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master