Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i medicin och teknik

Program 300 högskolepoäng5 årCivilingenjörsexamen

LTH:s civilingenjörsutbildning i Medicin och teknik är unik i Sverige. Det är ett tvärvetenskapligt program och ger dig de kunskaper som efterfrågas inom såväl medicinteknisk industri och forskning som hälso- och sjukvård. Utbildningen har utvecklats i samarbete med industrin och betonar därför design och innovation med patientsäkerhet som viktigt krav. Flera kurser ges på sjukhuset för att du ska få nyttiga insikter i hur medicintekniska produkter används i vården.

UTBILDNINGEN
Programmet i Medicin och teknik är skräddarsytt för dig som är tvärvetenskapligt intresserad och som vill lägga grunden till framtidens hälsa. Det kan handla om att utveckla mobila metoder för bättre hälsa och livskvalitet, analysera kemiska signaler i kroppen som tidigt kan varna för allvarlig sjukdom eller att utveckla avancerad, miniatyriserad teknik som ger allvarligt sjuka människor en ny chans.

De tre första åren ger breda, grundläggande kunskaper där medicin och teknik kombineras med kunskaper inom biovetenskap, fysik, kemi och matematik. Tillsammans etablerar kurserna det gränsöverskridande systemtänkande som alla civilingenjörer i Medicin och teknik behöver. Inför år 4 väljer du en av nedanstående specialiseringar som, kompletterad med ett flertal valfria kurser, fördjupar dina kunskaper och skapar just din specifika yrkesprofil. Utbildningen har tonvikt på projektarbete och innehåller bl a en projektkurs i MedTek-design (år 2), ett omfattande projekt rörande innovation i kliniken (år 3) och det avslutande examensarbetet. LTH har fantastiska förutsättningar att genomföra både vårdnära kurser och projekt på sjukhuset.  

FRAMTIDEN
Sverige har en internationellt framträdande position inom medicinsk teknik tack svenska innovationer.  Som civilingenjör i Medicin och teknik har du med dig ett tvärvetenskapligt synsätt som gör dig speciellt attraktiv på arbetsmarknaden.

Att jobba i framtidens medicintekniska industri kan betyda en anställning på ett nystartat innovationsföretag eller ett etablerat storföretag. I båda fallen kan produktutveckling, klinisk prövning eller frågor kring säkerhet och riskanalys vara utmaningen. Du kan jobba som sjukhusingenjör och ansvara för medicinteknisk utrustning, där aspekter som inköp, användning och infrastruktur ingår.

Du kan också välja att fördjupa dina kunskaper genom att forska. Med tanke på att din utbildning är internationellt väletablerad, under benämningen "biomedical engineering", kan forskning bedrivas vid ett utländskt universitet likaväl som vid ett svenskt.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.medicinochteknik.lth.se

Kontakt

Medicin och teknik (CI)
Utbildningsservice, Ole Römers väg 3C, Lund
+46 46 222 08 53

Roger von Moltzer

Studievägledare

roger [dot] von_moltzer [at] lth [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Fysik B, Kemi A, Matematik E (områdesbehörighet 9/A9)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

26 augusti 2019 - 9 juni 2024

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2019

Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)20,50

Gymnasiebetyg med komplettering (BII)20,33

Folkhögskolebetyg (BF)-

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 201964 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Civilingenjörsutbildning i medicin och teknik är 725 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen