Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hållbar stadsgestaltning - Masterutbildning

Program 120 högskolepoäng · 2 år

Beskrivning

Vill du vara med och göra världens växande städer hälsosamma, attraktiva och hållbara?

Att göra världens växande städer friska, attraktiva och hållbara är en exceptionell utmaning. Lunds universitet, beläget i den dynamiska Köpenhamn-Malmö-regionen, är världsledande inom balansen mellan ekonomisk tillväxt och miljöutveckling i städer. Här erbjuds fantastiska resurser för att studera aspekter kring hållbarhet och design.

Utbildningen är bred och täcker de viktigaste aspekterna av hållbarhet i samband med stadsdesign. Teoretiskt lärande stöds av praktiska projekt med syfte att hitta lösningar på verkliga frågor. 

Programmet är internationellt välkänt för att utveckla humanistisk stadsgestaltning som främjar beboelighet, samhällsbyggande och social hållbarhet. 

Färdigutbildade studenter blir högkvalificerade yrkesverksamma med en kreativ, insiktsfull och intellektuellt skicklig yrkesutövning.

Programmet ges på engelska. Läs mer om programmet på Lunds universitets engelska webbplats.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Programledare

Ida Sandström

E-post: msc [dot] sudes [at] lth [dot] lu [dot] se

Internationell koordinator

Lykke Jacobson

E-post: msc [dot] sudes [at] lth [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Avlagd kandidatexamen i arkitektur, landskapsarkitektur, fysisk planering eller stadsgestaltning. En digital portfölj med egenhändigt utförda arbeten inom området som klart visar att den sökande har goda förutsättningar att kunna tillgodogöra sig utbildningen. Engelska 6.

Urval

Urvalet baseras på inskickad portfölj och på ett personligt brev. Portfolio instructions.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Hållbar stadsgestaltning - Masterutbildning är 490 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master