Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Specialistsjuksköterskeprogrammet, Operationssjukvård

Program 60 högskolepoäng · 1 år · Magisterexamen

Sjuksköterskestudenter i en operationssal. Foto.

Beskrivning

Vill du arbeta med människor som ska genomgå eller har genomgått en operation? Tycker du om att ta ansvar? Då kan arbetet som operationssjuksköterska vara något för dig!

Under utbildningen kommer du att få kunskaper för att kunna ansvara för omvårdnad av patienter som ska genomgå, genomgår eller har genomgått undersökningar och operativa ingrepp vid allmän kirurgisk operationsavdelning, specialiserad eller högspecialiserad operationsavdelning. Patienterna kan vara i alla åldrar och de kan både ha vanliga, komplicerade och/eller akuta sjukdomar och skador.

Du lär dig också att kunna leda, fördela och planera arbetet inom arbetslaget, både före, under och efter en operation samt hur du på bästa sätt använder dina kunskaper vid större olyckor och katastrofer.

Mer om programmet

I utbildningen varvas teoretiska och praktiska studier. Det är ett högt tempo från start där du fördjupar din kunskap inom anatomi och biomedicin.

Stort fokus läggs på den perioperativa omvårdnaden och vi erbjuder ett flertal kliniska övningar inför den första verksamhetsförlagda utbildningen (VFU). VFU sker både inom planerad och akut operationsverksamhet på alla sjukhus i Skåne.

Programmet riktar sig till dig som är legitimerad sjuksköterska och som vill arbeta som operationssjuksköterska.

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

VFU schemaläggs måndag till söndag, dag, kväll och natt om minst 32 timmar/vecka.

Mer information om VFU på Canvas

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kortfakta

Studiestart:
Höst

Studietakt:
Helfart

Studieort:
Lund. Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) kan ske i hela Skåne. Både helg-, kvälls- och nattjänstgöring kan förekomma under den verksamhetsförlagda utbildningen.


Internationella möjligheter: 
De internationella möjligheterna (Medicinska fakultetens studentwebb)

Kontakt

Studievägledare

Helene Setterberg

Telefon: 046 222 97 21

E-post: studievagledare_vard [at] med [dot] lu [dot] se

Studievägledning - Information och telefontider (studentwebben)

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

  • Svensk legitimation som sjuksköterska och sjuksköterskeexamen med 180 hp inkluderande ett självständigt arbete om 15 hp eller motsvarande
  • Godkända kunskaper i svenska och engelska som motsvarar kraven för grundläggande behörighet på grundnivå

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Urval - Akademiska meriter, APAV

I urvalsgruppen akademiska poäng ger all statlig och kommunal högskole-/ och universitetsutbildning på grundnivå och avancerad nivå, som avklarats vid ansökningstidens utgång, akademiska poäng. Max antal poäng som räknas är 285 i urvalsgruppen APAV.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 8 juni 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Specialistsjuksköterskeprogrammet, Operationssjukvård är 205 000 SEK.

Andra som har studerat här berättar