Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Avancerad cancerbiologi

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen söks efter naturvetenskaplig, biomedicinsk eller medicinsk utbildning på grundnivå och avses vara en förberedelse för forskarutbildning inom relevanta områden vid medicinsk, naturvetenskaplig eller teknisk fakultet.    

Kursen inleds med 2 veckors förberedelse av ett projektarbete samt föreläsningar och seminarier ledda av erfarna forskare och läkare. Efter att ha förmedlats information om tillgängliga forskningsprojekt väljer studenten ett projekt och skriver en projektplan som godkänns av planeringsgruppen. Därefter följer kursens laborativa del varvat med seminarier och grupparbeten.

Kursen examineras genom fyra provmoment; två skriftliga examinationer, en kursportfolio och ett projektarbete som redovisas muntligt och skriftligt.

Kursen ges på engelska.

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Yvonne Ceder

E-post: yvonne [dot] ceder [at] med [dot] lu [dot] se

Kursansvarig

Daniel Bexell

E-post: daniel [dot] bexell [at] med [dot] lu [dot] se

Studievägledare

E-post: fris_studsoc [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen (180 hp) inom naturvetenskapligt, biomedicinskt, medicinskt eller relaterat område. För att antas ska studenten under tidigare utbildning ha genomfört ett vetenskapligt projektarbete och ska kunna visa förmåga att göra grundläggande vetenskapliga reflektioner, vilket prövas vid ett särskilt urvalsförfarande. Internationella studenter medges undantag från grundläggande behörighet i svenska men det krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Avancerad cancerbiologi är 102 500 SEK.