Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kompetensutveckling för yrkesverksamma

Vid Lunds universitet finns unika möjligheter till kompetensutveckling som baseras både på vår breda och djupa kunskap inom många olika områden. En hel del kurser ges digitalt utan fysiska möten på campus och många kurser ges på deltid.

Tre deltagare sitter och diskuterar. Foto.
Från uppdragsutbildningen ”Swedish Institute Academy for Young Professionals” med inriktning på mänskliga rättigheter. Foto Johan Bävman.

Lunds universitet är ett utmärkt alternativ för kompetensutveckling, både för dig med och utan akademisk grundutbildning. Vi erbjuder både kostnadsfri utbildning inom vårt utbud av fristående kurser som du som privatperson kan söka och skräddarsydda uppdragsutbildningar som din arbetsgivare betalar.

Uppdragsutbildning, betalas av arbetsgivaren

Lunds universitet erbjuder kompetensutveckling till anställda inom företag, myndigheter och organisationer i form av uppdragsutbildning. Du kan gå kurser inom vårt befintliga uppdragsutbildningsutbud, eller be din arbetsgivare att beställa en skräddarsydd utbildning.

Du får tillgång till pedagoger och forskare i framkant, ofta med bred yrkeserfarenhet. Utbildningarna kan omfatta allt från ett halvdagsseminarium till ett komplett masterprogram och hålls på din arbetsplats, på distans via internet, hos oss i Lund eller någon annanstans.

Många av våra uppdragsutbildningar ger dig dessutom akademiska poäng. Det är ingen skillnad på dessa poäng och på sådana som du får efter godkänd examination på universitetets ordinarie utbildningar. Kursbevisen har samma status.

Dina erfarenheter väger tungt och därför behövs inga betyg eller andra intyg på förkunskaper visas upp för att kunna bli antagen till en uppdragsutbildning.

Det är alltid din arbetsgivare som betalar kursavgiften.

Vårt utbud av fristående kurser för kompetensutveckling

Lunds universitet har ett flertal fristående kurser och även några program som ges på halvfart eller kvartsfart. Det innebär att du som jobbar skulle kunna läsa en utbildning vid sidan av ditt arbete. Vi har även en hel del kurser som ges på distans över internet.

Gå till våra särskilt utvalda kurser för kompetensutveckling

Vill du se universitetets övriga kursutbud? Du kan söka efter fler kurser som är relevanta för din kompetensutveckling i vår utbildningskatalog:

Det finns också ett antal kurser speciellt riktade till dig som är yrkesverksam, inom vårt ordinarie kursutbud.

Fristående kurser är alltid gratis och ger dig akademiska poäng när du har klarat kursen. När du söker utbildningar via fristående kurser måste du ha minst grundläggande behörighet för att kunna komma in. För en del utbildningar gäller särskild behörighet. Du kan också ansöka om prövning om reell kompetens.

Du är välkommen att kontakta den allmänna studievägledningen för vägledning och information

MOOC-kurser

MOOC:ar är öppna nätkurser som välkomnar alla intresserade, oavsett förkunskaper. Kurserna är gratis och ges på distans via internet. Du kan inte räkna in en MOOC i din examen eller få högskolepoäng för kursen, men du kan å andra sidan ofta läsa dem vid sidan av ditt arbete eller andra studier.

Kontaktinformation

Avdelningen för uppdragsutbildning
info [at] education [dot] lu [dot] se
Telefon: +46 (0)46-222 0707

Besöksadress:
Medicon Village
Scheeletorget 1, Lund
Karta

Postadress:
Box 117
221 00 Lund

Kontaktinformation

Allmän studievägledning
studievagledning [at] stu [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 00 00

Besöksadress:
Sektionen Student och utbildning
Genetikhuset, Plan 3
Sölvegatan 29 B, Lund

Tjänstledighet för studier

Tänk på att du ofta kan ha rätt till obetald tjänstledighet från ditt arbete för att studera. Fråga din arbetsgivare eller ditt fackförbund för mer information.

Lagen om arbetstagares rätt till ledighet för utbildning på notisum.se