Kompetensutveckling för yrkesverksamma

Har du redan ett jobb, men vill studera vid sidan om arbetet eller gå en kurs på arbetstid? Här lyfter vi fram några av alternativen som finns för dig som arbetar och vill kompetensutveckla dig.

Tre deltagare sitter och diskuterar. Foto.
Från uppdragsutbildningen ”Summer Academy for Young Professionals” med inriktning på mänskliga rättigheter.

Lunds universitet är ett utmärkt alternativ för kompetensutveckling, både för dig med och utan akademisk grundutbildning. Vi kan erbjuda både kostnadsfri utbildning inom vårt ordinarie utbildningsutbud och specialanpassade uppdragsutbildningar som din arbetsgivare betalar.

Uppdragsutbildning, betalas av arbetsgivaren

Lunds universitet erbjuder kompetensutveckling till anställda inom företag, myndigheter och organisationer i form av uppdragsutbildning. Du kan gå kurser inom vårt befintliga uppdragsutbildningsutbud, eller be din arbetsgivare att beställa en skräddarsydd utbildning.

Du får tillgång till pedagoger och forskare i framkant, ofta med bred yrkeserfarenhet. Utbildningarna kan omfatta allt från ett halvdagsseminarium till ett komplett masterprogram och hålls på din arbetsplats, på distans via internet, hos oss i Lund eller någon annanstans.

Många av våra uppdragsutbildningar ger dig dessutom akademiska poäng. Det är ingen skillnad på dessa poäng och på sådana som du får efter godkänd examination på universitetets ordinarie utbildningar. Kursbevisen har samma status.

Dina erfarenheter väger tungt och därför behövs inga betyg eller andra intyg på förkunskaper visas upp för att kunna bli antagen till en uppdragsutbildning.

Det är alltid din arbetsgivare som betalar kursavgiften.

Vårt ordinarie utbildningsutbud

Lunds universitet har ett flertal fristående kurser och även några program som ges på halvfart eller kvartsfart. Det innebär att du som jobbar skulle kunna läsa en utbildning vid sidan av ditt arbete. Vi har även en hel del kurser som ges på distans över internet.

Det finns också ett antal kurser speciellt riktade till dig som är yrkesverksam, inom vårt ordinarie kursutbud. Framför allt gäller det kurser inom musik, vård och lärarutbildningen. 

Program och kurser inom vårt ordinarie utbildningsutbud är alltid gratis och ger dig akademiska poäng när du har klarat kursen. När du söker utbildningar inom det ordinarie utbudet måste du ha minst grundläggande behörighet för att kunna komma in. För en del utbildningar gäller särskild behörighet. Du kan också ansöka om prövning om reell kompetens.

MOOC-kurser

MOOC:ar är öppna nätkurser som välkomnar alla intresserade, oavsett förkunskaper. Kurserna är gratis och ges på distans via internet. Du kan inte räkna in en MOOC i din examen eller få högskolepoäng för kursen, men du kan å andra sidan ofta läsa dem vid sidan av ditt arbete eller andra studier.

Kontaktinformation

Besöksadress i Lund:
Sektionen Student och utbildning
Genetikhuset, Plan 3
Sölvegatan 29 B, Lund

Med anledning av coronaviruset tar vi inte emot några besök tills vidare. Du når oss via mejl och telefon

Karta på google.se

Allmän studievägledning

studievagledning [at] stu [dot] lu [dot] se

Studie- och karriärvägledare:

Cecilia Johansson

Cecilia Johansson
Telefon: 046-222 70 52

Bild på Astrid

Astrid Johnson
Telefon: 046-222 43 64

Petra Mohn

Petra Mohn
Telefon: 046-222 70 56

Anna Selfvén

Anna Selfvén
Telefon: 046-222 77 89