Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Peder Winstrup drog fulla hus

Kö i Lundagård till Historiska Museet
Lång kö för att ta farväl av mumien Peder Winstrup. Foto:Gunnar Menander

Idag var det sista möjligheten att få se grundaren till Lunds universitet, numera mumien Peder Winstrup.


Historiska museet hade fri entré hela dagen och köerna ringlade långa, när människor i alla åldrar besökte Peder Winstrup. Den 11 dec återförs han till Domkyrkan för att begravas i ett av tornen. Vid 17-tiden på onsdagen hade det kommit över 2000 besökare och museet har därför beslutat att hålla öppet till klockan 22.00.

 

 

 

 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.