Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Handelsrätt: Compliance och risk i affärslivet

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Vill du bli en compliance-officer eller kanske helt enkelt en framgångsrik företagare? En nyckel till framgång i det moderna affärslivet handlar om att minimera risker för att drabbas av olika slags sanktioner eller skadestånd. Det gäller för finans- och försäkringsbranscherna, men i stor, och ökande, utsträckning även för företag och andra organisationer i allmänhet. Detta är kursen för dig som vill lära dig mer om compliance-verksamhet och riskhantering i affärslivet!

Kursen ger dig en överblick över och fördjupad kunskap i viktiga delar av de regler som antingen står i fokus för eller reglerar arbetet med compliance-frågor. Kursen består av två delar som vardera omfattar 7,5 hp. Den första delen bedrivs genom föreläsningar och seminarier. Syftet är att ge dig övergripande kunskap om centrala delar av det svenska, EU-rättsliga och internationella regelverk som är av relevans för compliance-området. Det innebär bl.a. att du kommer att lära dig om hållbarhet, penningtvätt, mutbrottslighet, tillbörlig aktsamhet inom värdekedjor, redovisning, revision och myndighetstillsyn. Den andra delen är praktiskt orienterad och består dels av fallstudier (cases) av misslyckad compliance (dvs. företagsskandaler), dels av en individuell skrivuppgift där du själv har möjlighet att specialisera dig.  

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

Sofia Rosendahl

Telefon: +46 46 2227895

E-post: sofia [dot] rosendahl [at] har [dot] lu [dot] se

Institutionen för handelsrätt

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

HARA40/HARA50 Juridisk översiktskurs samt ytterligare 15 hp handelsrätt.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

20 mars 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)*
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 31 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

1 november 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Handelsrätt: Compliance och risk i affärslivet är 30 000 SEK.