Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Live-elektronisk musik

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till dig som vill spela och/eller skapa musik för akustiska instrument och/eller sång i kombination med live-elektronik.

I kursen jobbar vi huvudsakligen med programmet Ableton Live. I kursen får du också arbeta med att utveckla din musik och fördjupa både ditt tekniska kunnande och ditt personliga uttryck. Vi går även på ett grundläggande sätt igenom teknisk utrustning nödvändig vid live-framträdande, såsom mikrofoner, kablar, högtalare, mixers etc. Undervisning sker huvudsakligen gruppvis varvat med enskilt förberedande arbete. Deltagande i offentliga konserter kan ingå som en del av kursen. Kursdeltagare uppmans att om möjligt använda egen teknisk utrustning såsom dator, ljudkort etc eftersom tillgången av dessa är begränsad på Musikhögskolan.

Preliminärt kommer kursen att ges dagtid onsdagar. Kursmoment kan även förekomma på andra tidpunkter.

Kursansvarig: Daniel Hjorth, daniel [dot] hjorth [at] mhm [dot] lu [dot] se

Läs mer om fristående kurser vid Musikhögskolan i Malmö

 

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt studerar eller har studerat vid musikhögskola eller motsvarande, minst 7,5 hp inom ämnet musik.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Malmö, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Sista ansökningsdag 2023-10-16

UrvalsgrupperVT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Vårterminen 2023 - 10 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Live-elektronisk musik är 23 750 SEK.