Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musik och notbild 2 - distanskurs i plankning

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Utveckla din förmåga att planka musik i olika genrer

Den här kursen består av en serie lektioner, där varje lektion kretsar kring en specifik komposition. Du lyssnar och lär känna musikstycket utifrån ett gehörsperspektiv, fördjupar dig i musikens melodik, rytmik och harmonik samt ökar din förmåga att identifiera och notera de instrument som förekommer i lektionens musikstycke. Genom att koppla medvetenhet inom musikteori med musiklyssning blir du bättre på att notera det du hör, att planka musik, likaså din förmåga att instudera musik, samt din förståelse för hur andra musiker tänker och agerar.

Detta är den andra kursen av tre, i stigande svårighetsgrad. Det finns en tydlig koppling till Distanskurserna i musiklära och gehör 1, 2 och 3. De kompletterar varandra, men kan även läsas separat.

Undervisningen är ortsoberoende och sker individuellt på distans.

Kursansvariga: Björn Roslund, bjorn [dot] roslund [at] mhm [dot] lu [dot] se och Carl-Axel Andersson, carl-axel [dot] andersson [at] mhm [dot] lu [dot] se 

Läs mer om fristående kurser vid Musikhögskolan i Malmö

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiklärarutbildningens kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Blandad undervisningstid Malmö, deltid 25%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Musik och notbild 2 - distanskurs i plankning är 23 750 SEK.