Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samhällsplanering - urban och regional utveckling - Kandidatprogram

Program 180 högskolepoäng · 3 år · Kandidatexamen

Husfasaden på Geocentrum. Foto.

Beskrivning

Världen står idag inför stora utmaningar så som segregation, ojämlikhet och klimatförändringar. För att möta dessa utmaningar behövs en ny generation samhällsplanerare. Vill du vara med och forma hur vi bygger morgondagens hållbara städer och regioner? Sök då till vårt 3-åriga kandidatprogram i samhällsplanering!

På programmet studerar du samhällsplanering, med fokus på städer och deras roll i ett regionalt sammanhang. Utöver en introduktion till huvudämnet samhällsgeografi övar du din analytiska förmåga genom såväl fältstudier som praktiska övningar med att använda GIS (Geografiska informationssystem). På utbildningens seminarier och exkursioner möter du praktiker och framtida kollegor, och under programmets sista år fördjupar du din spetskunskap inom samhällsplanering utifrån dina intressen. 

Karriärmöjligheter

Efter studierna blir du samhällsplanerare/samhällsanalytiker, med en kandidatexamen i samhällsplanering. Programmet ger goda möjligheter till vidare akademiska studier, men också samhällsvetenskapliga kompetenser som efterfrågas av kommuner, regionala aktörer, statliga myndigheter och EU-organ, men också intresseorganisationer samt konsultföretag med samhällsbyggnadssinriktning.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

E-post: sgspp [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 6 juni 2027

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)18,23
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)18,08
Folkhögskolebetyg (BF)3,00
Högskoleprovet (HP)1,20

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 45 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Samhällsplanering - urban och regional utveckling - Kandidatprogram är 345 000 SEK.

Möt våra studenter