Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Svenska som främmande språk: Nivå 8

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

I kursen tränas muntlig färdighet genom diskussioner, argumentationer, kortare anförande och föredrag. Skriftlig färdighet övas genom uppsatsskrivning, referat, praktiska skrivelser och sammanställningar av fakta från olika informationskällor. Olika texter analyseras med utgångspunkt i genre och språklig stil. Läsförmågan uppövas genom sökläsning och studier av såväl sakprosatexter som skönlitteratur. Tidningsartiklar, radio- och tv-program används i färdighetsträningen. Uttals- och grammatikundervisning består av repetition av svenska särdrag i fonetik och grammatik.

Behörighet

För att vara behörig måste du ha grundläggande behörighet för högskolestudier, men med undantag för svenska, samt kunskaper i svenska som ligger någonstans kring B2 på Europarådets nivåskala. Om du inte har läst underliggande kurser hos oss på Lunds universitet kommer du att kallas till ett nivåtest för att visa dina kunskaper i svenska. 

Observera! Endast de studenter vi finner obehöriga kallas till testet.

Ett digitalt övervakat nivåtest äger rum eftermiddag/kväll den 29 april 2024, via zoom. Under nivåtestet måste du se till att du har en stabil internetuppkoppling, webbkamera, mikrofon och högtalare (headset får inte användas). Du måste också ha tillgång till ytterligare en enhet med kamera och tillgång till zoom-appen (helst en mobiltelefon) samt en app för inskanning av dokument (t.ex Genius scan eller Office Lens).

Distansundervisning

Kursen ges på distans med stöd av den nätbaserade lärplattformen Canvas. Kursen innehåller regelbundna lektioner på Zoom. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, webbkamera och headset under hela kursperioden.

Kursen examineras med en digitalt övervakad tentamen på distans. Under tentan måste du se till att du har en stabil internetuppkoppling, webbkamera, mikrofon och högtalare (headset får inte användas vid examination). Du måste också ha tillgång till ytterligare en enhet med kamera och tillgång till zoom-appen (helst en mobiltelefon) samt en app för inskanning av dokument. Läs mer om hur det fungerar på vår hemsida: https://www.sol.lu.se/utbildning/zoomtentamen/

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägleare

Peter Marthinsson

Telefon: +46462223448

E-post: Peter [dot] Marthinsson [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet (med undantag för Svenska), samt kunskaper motsvarande SVEH17 Svenska för studerande med utländsk bakgrund: nivå 7, 7,5 hp

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Kvällstid Lund, deltid 50%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

1 november 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Svenska som främmande språk: Nivå 8 är 14 375 SEK.