Civilingenjörsutbildning i kemiteknik
Program 300 högskolepoäng · 5 år · Civilingenjörsexamen
LTH:s civilingenjörsutbildning i kemiteknik kombinerar kemi med teknik och matematik så att du ska kunna utveckla både nya produkter och processer på ett långsiktigt hållbart sätt. Civilingenjörer med de kunskaper och färdigheter som ges under utbildningen är nödvändiga inte minst för omställningen till cirkulär ekonomi där produktion baserad på förnyelsebara råvaror ingår.
UTBILDNINGEN
Utbildningen ges i en miljö med internationellt framstående forskning och engagerade lärare. Programmet består av ett basblock på tre år och en specialisering på två år. Basblocket innehåller kurser i ämnen som matematik, kemi och kemiteknik. I kemikurserna får du en molekylär förståelse för hur atomer och molekyler interagerar och reagerar och hur material är uppbyggda. I kemitekniken bygger du vidare på dina kemikunskaper och lär dig designa produkter och processer. Utbildningen innehåller laborationer där du själv får utforska kemiska teorier och använda modern utrustning. Du läser flera projektkurser där du får möjlighet till självständigt lärande. Det finns stora möjligheter att läsa en del av din utbildning utomlands eftersom kemiteknik är internationell utbildning. Du kommer säkert även att få internationella studenter vid din sida under flera kurser.
FRAMTIDEN
Kemiteknik vid LTH ger dig en utbildning för många viktiga framtidsområden. Goda kontakter med internationella företag i regionen, närheten till forskningsmiljöer som Ideon och Medicon Village samt forskningsanläggningarna MAX IV och ESS gör att många möter sin framtida arbetsplats under utbildningen. Kemitekniker kan arbeta med driftsfrågor i kemisk industri eller med forskning och utveckling. En del arbetar med marknadsföring och försäljning eller med miljöfrågor hos myndigheter och företag, ofta som chefer eller projektledare. Det finns också goda möjligheter att arbeta med forskning på universitet för att bidra till ny kunskap.
Mer om utbildningen hittar du på http://www.kemiteknik.lth.se
Öppen för anmälan
Alla utbildningstillfällenStudievägledning
Här hittar du kontaktuppgifter till studie- och karriärvägledare för LTH:s utbildningsprogram.
Läs mer på LTH:s webbplats.
Kontakt
Kemiteknik (CI)
Besöksadress
Ole Römers väg 3A (E-huset), 5:e vån, Lund
+46 46 222 84 93
Gunilla Persson
Studievägledare
gunilla [dot] persson [at] lth [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Urval
Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2021
Dagtid Lund, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
23 augusti 2021 - 7 juni 2026
Ansökan
Sista ansökningsdag 2021-04-15
Urvalsgrupper | HT 2020 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | 20,31 |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | 20,2 |
Folkhögskolebetyg (BF) | - |
Totalt antal antagna
Höstterminen 2020 - 65 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Civilingenjörsutbildning i kemiteknik är 725 000 SEK.