Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Läkemedelsteknologi: Forskning, utveckling och produktion - Masterutbildning

Program 120 högskolepoäng · 2 år

Beskrivning

Är du intresserad av läkemedel för människors hälsa? Vill du bli expert på hela processen från upptäckt till utveckling, formuleringar, produktion ?

Läkemedelsindustrin upplever en fortsatt och växande efterfrågan på högkvalificerade medarbetare med kunskaper som täcker hela utvecklingsprocessen fram till ett färdigt läkemedel. 

Masterprogrammet är ett av få med en bred ingång som omfattar hela läkemedelsprocessen; från upptäckt och identifiering av aktiva substanser, till utveckling och produktion av slutligt läkemedlet.

Programmet är nära kopplat till en av Nordeuropas starkaste bioteknikregioner, Medicon Valley, med minst 200 internationella läkemedelsföretag och dotterbolag.

Du får kunskap att möta utmaningar i en internationell, tvärvetenskaplig och farmaceutisk miljö. Oavsett om du vill arbeta inom läkemedelsindustrin, på tillsynsmyndigheter eller med doktorandstudier förbereds du för en spännande karriär inom läkemedel.

Programmet ges på engelska.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Programledare

Jenny Schelin

E-post: msc [dot] pharma [at] lth [dot] lu [dot] se

Internationell koordinator

Cecilia Nilsson

E-post: msc [dot] pharma [at] lth [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Avlagd kandidatexamen med inriktning mot kemiteknik, bioteknik, kemi, medicinsk kemi eller motsvarande. Den sökande måste ha fullgjort kurser om minst 10 högskolepoäng i matematik och/eller statistik (varav minst 5 högskolepoäng i matematik). Den sökande ska dessutom ha fullgjort kurser i kemi, kemiteknik och/eller bioteknik motsvarande minst 60 högskolepoäng av vilka minst 5 högskolepoäng i organisk kemi och minst 5 högskolepoäng i biokemi/cellbiologi. Engelska 6.

Urval

Urvalet baseras på akademiska meriter.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Läkemedelsteknologi: Forskning, utveckling och produktion - Masterutbildning är 340 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master