Livsmedelsteknik - Kandidatutbildning
Program 180 högskolepoäng · 3 år · Kandidatexamen
Beskrivning
Utbildningen i livsmedelsteknik vid LTH är en treårig utbildning som vänder sig till dig som arbetar eller har arbetat med livsmedel och måltider – och nu vill höja din kompetens. Att producera framtidens mat på ett effektivt och hållbart sätt står i fokus för utbildningen.
Livsmedelsteknik handlar inte enbart om industriell produktion utan används vid all hantering och tillagning av mat. Här belyses allt från kostnadseffektiv skolmat och livsmedelshantering i butiker till småskalig gourmetmat. Kurserna ger dig kunskap om vad som påverkar matens kvalitet längs hela kedjan från råvara till slutlig produkt, men även hur du leder och utvecklar livsmedelsverksamheter. Utbildningen är den enda i Sverige som inriktar sig på processteknik för livsmedelsproduktion i kombination med ekonomi, ledarskap och verksamhetsutveckling.
Under utbildningen tar vi tillvara dina tidigare yrkeserfarenheter. Teori varvas med laborationer, gästföreläsningar, studiebesök och projektarbeten. Fem veckors praktik ingår.
Som utbildad livsmedelstekniker kan du arbeta med produktionsledning, produktutveckling, livsmedelsinspektion, rådgivning, kvalitetsledning, hygienansvar och försäljning – eller som kökschef, kostchef, processtekniker och hållbarhetscoach.
Läs mer på http://www.lth.se/utbildning/kandidatutbildning-livsmedelsteknik/
Öppen för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Livsmedelsteknik (kandidat)
Besöksadress
Ole Römers väg 3A (E-huset), 5:e vån, Lund
+46 46 222 08 79
Görel Eriksson
Studievägledare
gorel [dot] eriksson [at] lth [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet samt två års yrkeslivserfarenhet från livsmedelsindustri, livsmedelsbutik, storhushåll eller restaurang.
Urval
Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2021
Dagtid Lund, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
30 augusti 2021 - 8 juni 2024
Ansökan
Sista ansökningsdag 2021-04-15
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Livsmedelsteknik - Kandidatutbildning är 435 000 SEK.