Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bioinformatik: DNA-sekvenseringsinformatik I

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

BINP28 Sekvensering med hjälp av nya metoder såsom ”next generation sequencing” genererar stora mängder data. Kursen fokuserar på tillämpningen av bioinformatiska metoder och tekniker för att analysera dessa data.

I kursen ingår sammanfogning av genom-, transkriptom- och amplikondata samt en första analys av resultaten i form av genprediktion (för genom), samt expressionsanalys (för transkriptom). Gener och transkript annoteras på en grundläggande nivå. Studenterna genomför flera övningar i hur kommandoskal fungerar samt ett flertal programmeringsuppgifter i Python. Under kursen genomförs en individuell projektuppgift där studenterna löser problem med hjälp av programmering och får därigenom möjlighet att fördjupa sig i ett område.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Biologiska institutionen, studievägledare

Lotta Persmark

Telefon: +46 46 222 37 28

E-post: lotta [dot] persmark [at] biol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs BINP11 Bioinformatik och sekvensanalys, 7,5 hp och kunskaper motsvarande BINP16 Programmering i Python, 7,5 hp, BIOS13 Modellering av biologiska system, 7,5 hp, samt BIOS14 Bearbetning och analys av biologiska data, 7,5 hp. Engelska B/6.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

15 januari 2024 - 14 februari 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Start Vårterminen 2025

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

20 januari 2025 - 19 februari 2025

Ansökan

Can only be applied to as part of a course package and/or within an educational programme.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Bioinformatik: DNA-sekvenseringsinformatik I är 21 250 SEK.