Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bioinformatik: DNA-sekvenseringsinformatik II

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

BINP29

Efter assemblering av data, genererade med nya sekvenseringsmetoder såsom ”next generation sequencing”, måste resultatet knytas till den bakomliggande biologiska frågeställningen. Det innebär att den fortsatta analysen kommer att kräva olika bioinformatiska metoder. Kursen ger exempel på ett stort antal bioinformatiska tillämpningar för att besvara olika frågeställningar, t.ex. klassificering av genetiska varianter (”variant calling”), fylogenetisk analys samt fördjupad annotering av sekvenser. Tonvikten läggs på storskaliga analyser.

Studenten får också övning i att kombinera data från olika analyser samt ett flertal programmeringsuppgifter i Python.

I kursen ingår en individuell projektuppgift som löses med hjälp av programmering. Studenten får härigenom möjlighet att fördjupa sig i en eller flera av ovannämnda områden.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Biologiska institutionen, studievägledare

Lotta Persmark

Telefon: +46 46 222 37 28

E-post: lotta [dot] persmark [at] biol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs BINP11 Bioinformatik och sekvensanalys, 7,5 hp och kunskaper motsvarande BINP16 Programmering i Python, 7,5 hp,  BIOS13 Modellering av biologiska system, 7,5 hp, BIOS14 Bearbetning och analys av biologiska data, 7,5 hp samt BINP28 DNA-sekvenseringsinformatik I, 7,5 hp. Engelska B/Engelska 6.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

15 februari 2024 - 19 mars 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Bioinformatik: DNA-sekvenseringsinformatik II är 19 375 SEK.