Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Dramaturgi: Fortsättningskurs

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Under kursens gång tränar du på att självständigt, individuellt eller i grupp, planera, genomföra och redovisa dramaturgiskt arbete. Syftet är att du ska fördjupa dina kunskaper och färdigheter från grundkursen. Kursen ges på halvfart och på distans över två terminer.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som verkar eller vill verka som dramaturg på det scenkonstnärliga fältet. Kursen har som syfte att utveckla och fördjupa dina dramaturgiska kunskaper och färdigheter när det gäller olika former av textarbete och utåtriktad kommunikation om scenkonst, i en kreativ och kollaborativ process.

Kursen innehåller

Dramaturgi fortsättningskurs består av fyra delkurser:

Delkurs 1. Scenkonstkommunikation, 7,5 hp

Delkurs 2. Publiken och scenkonstens ekosystem, 7,5 hp

Delkurs 3. Projektledning och kreativt entreprenörskap, 7,5 hp

Delkurs 4. Projektarbete, 7,5 hp

Utformningen av kursen

Undervisningen sker i form av föreläsningar, övningar, exkursioner, praktiska övningar, seminarier och handledning. Varje delkurs innehåller 1-3 obligatoriska moment samt 1-2 muntliga gruppresentationer. Uteblivet deltagande av obligatoriska moment kan kompenseras med muntlig eller skriftlig uppgift. 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Teatervetenskap

Besöksadress
Helgonabacken 12, 223 62 Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 78 47

https://www.sol.lu.se/litteraturvetenskap/

Gabriella Cederström

Studievägledare

+46 46 222 84 65

gabriella [dot] cederstrom [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet, kunskaper motsvarande DIDA05 Dramaturgi: Grundkurs, 30 hp, samt 30 hp inom humaniora eller samhällsvetenskap, eller ett års relevant arbetslivserfarenhet.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

2 september 2024 - 8 juni 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Dramaturgi: Fortsättningskurs är 57 500 SEK.