Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Dramaturgi: Fortsättningskurs

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen ska träna studenter i att självständigt, individuellt eller i grupp, planera, genomföra och redovisa dramaturgiskt arbete. Syftet är att studenten ska fördjupa sina kunskaper och färdigheter från grundkursen.

Kursen vänder sig till den som verkar eller vill verka som dramaturg på det scenkonstnärliga fältet. Kursen har som syfte att utveckla och fördjupa den studerandes dramaturgiska kunskaper och färdigheter när det gäller olika former av textarbete och utåtriktad kommunikation om scenkonst, i en kreativ och kollaborativ process.

Dramaturgi:fortsättningskurs består av fyra delkurser:

Delkurs 1. Introduktion till dramaturgi och scenkonst, 7,5 hp. Delkursen introducerar dramaturgens verksamhetsfält och dramaturgins utmaningar, samt metoder för konstruktivt läsande, tänkande, planerande och samarbetande.

Delkurs 2. Kulturpolitik och branschkunskap, 7,5 hp. Delkursen beskriver scenkonstens infrastruktur i Sverige och grannländerna och ger en bild av ekonomiska förutsättningar för olika konstnärliga processer.

Delkurs 3. Drama och dramaturgi, 7,5 hp Delkursen utgår från dramaturgins nyckeltexter från olika kulturella och historiska sammanhang och fokuserar i övrigt på berättande och drama i olika former för olika medier.

Delkurs 4. Föreställnings- och scenkonstanalys, 7,5 hp Delkursen utgår från dramats gestaltningar på olika scener och i olika rum och omfattar även dramaturgiska optimeringsövningar och scenkonstkritik.

Undervisningen sker i form av föreläsningar, övningar, exkursioner, praktiska övningar, seminarier och handledning.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Teatervetenskap

Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 78 47

https://www.sol.lu.se/litteraturvetenskap/

Gabriella Cederström

Studievägledare

+46 46 222 84 65

gabriella [dot] cederstrom [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet, kunskaper motsvarande DIDA05 Dramaturgi: Grundkurs, 30 hp, samt 30 hp inom humaniora eller samhällsvetenskap, eller ett års relevant arbetslivserfarenhet.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

28 augusti 2023 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)*
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 15 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Dramaturgi: Fortsättningskurs är 55 000 SEK.